Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Адвокат Федур вважає суд і слідство у справі Гонадзе спектаклем

Правосуддя 11370 переглядів

Опубліковано - 11.01.2007 18:41 | Всі новини | Версія для друку

Адвокат Федур вважає суд і слідство у справі Гонадзе спектаклем
Адвокат Федур вважає суд і слідство у справі Гонадзе спектаклем
Вчора в апеляційному суді Києва в закритому режимі заслуховували свідчення чергового свідка у справі Георгія Гонгадзе – співробітника “наружки”.

Станом на сьогоднішній день опитано більше половини свідків (у матеріалах справи їх значиться більше 40), пише газета "Сєгодня".

Адвокат одного з підсудних Микола Лаптієв ходом процесу задоволений.

"За 25 років юридичної практики я ще не бачив, щоб судді настільки детально і копітко все вивчали", - сказав він.

У той же час, пише видання, на слуханнях раз у раз відбуваються накладки.

"Кульмінацією абсурду став випадок з речовими доказами у справі, коли із запечатаного конверту з написом "ланцюжок" суддя витягнув... горілчану пробку. Присутні були в шоці. Втім, пізніше розібралися, що пробка була такою собі саморобною коробочкою для декількох ланок ланцюжка, хоча до цього всі були упевнені, що прикраса – ціла", - пише видання.

Андрій Федур - адвокат, який раніше представляв інтереси матері убитого журналіста Лесі Гонгадзе, заявив, що і сам суд, і розслідування справи Гонгадзе він вважає спектаклем.

"Судять трьох ментів, які начебто убили, але не можуть пояснити, навіщо!" – говорить адвокат. На думку Федура, знайдене в Таращі тіло взагалі не належало Георгію.

"Були як мінімум два трупи, організатори зрозуміли це пізно, тому перший труп (не Георгія, знайдений під Таращею і "засвічений" журналістами, що приїхали туди) замінили (на тіло Гонгадзе, яке і відвезли до Києва). Тому і два шматочки тканин, які таращанський експерт Воротинцев передав Олені Притулі, як потім показала експертиза, не належать Георгію!", вважає Федур.
Від “Аратти”: Нам, як і багатьом колегам Георгія Гонгадзе, й досі абсолютно не зрозумілі мотиви, за якими судове розслідування у справі про звіряче вбивство людини зробили закритим. Якими такими державними таємницями міг володіти український журналіст? Із якого такого дива СБУ та МВС вели за ним спостеререження й документування? Який суд давав на ці дії санкції? Хто давав вказівки чи писав заяви, які стали формальними підставами для цих оперативно-розшукових дій? І головне, - чому сучасна влада робить усе, щоб ті співробітники правоохоронних органів, які вчиняли незаконні дії не тільки не були названі громадськості, а й залишилися на своїх посадах? Що, готується операція “Гонгадзе-2”? Хто наступний має прийняти люту смерть за свободу слова в Україні? Бо якщо немає відповіді на ці питання, якщо ці люди й надалі працюватимуть у спецслужбах, - у брудних політиків будуть свербіти рученятка використати їхні послуги знову.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Правосуддя»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.