Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вчені знайшли залишки зниклого континенту

У світі науки 7617 переглядів

Опубліковано - 25.02.2013 10:28 | Всі новини | Версія для друку

Вчені знайшли залишки зниклого континенту
Вчені знайшли залишки зниклого континенту
Фахівці побачили в пісках на острові Маврикій сліди давніх вулканічних порід, які сформувалися приблизно 1,9 мільярда років тому й існували у вигляді невеликого зниклого континенту на місці сучасного Індійського океану.

Острів Маврикій розташований у південно-західній частині Індійського океану, в двох тисячах кілометрах на схід від Африки.

Відносно молодий вік острова і велика відстань до суші у вигляді Африки і Мадагаскару дозволили вченим припустити, що сліди вулканічної діяльності, які знайшли дослідники, є останками континенту, який занурився в море в далекому минулому.

Геологи дослідили "зерна" циркону і вирахували їхній вік. Виявилося, що шматочки циркону були дуже стародавніми. Їхній вік сягнув 1,9 мільярда років.

Таким чином, вчені знайшли підтвердження того, що в західній частині сучасного Індійського океану колись існував невеликий континент. Дослідники припускають, що він складався із сучасних Індії, Мадагаскару та деяких інших островів і був зруйнований.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли я ознайомився з партіями марксистів, соціалістів, лібералів та демократів, то за спиною кожної з них я побачив хитрий писок жида”
Іван Франко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.