Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Пентагон привселюдно продемонстрував “мікрохвильовку” проти натовпу

Технології 7000 переглядів

Опубліковано - 25.01.2007 15:06 | Всі новини | Версія для друку

Пентагон привселюдно продемонстрував “мікрохвильовку” проти натовпу
Пентагон привселюдно продемонстрував “мікрохвильовку” проти натовпу
Пентагон вперше влаштував публічну демонстрацію електронно-променевої зброї, яка, за словами військових фахівців, здатна відбивати атаки супротивника або розсіювати вороже налаштований натовп.

Електронно-променевий випромінювач, названий “Безшумним вартовим”, проектує невидимий промінь високої енергії, що створює в людини відчуття різкого опіку, хоча насправді не заподіює організму ніякої шкоди. Система використовує міліметрові хвилі, що здатні проникати в шкіру лише на глибину 0,04 мм і не можуть викликати дійсного опіку.

Далекобійність нової зброї - 500 метрів, що майже в 17 разів перевищує дальність застосовуваних сьогодні видів несмертельної зброї, таких як гумові кулі.

Представники Пентагона вважають, що така зброя незамінна і може сильно зменшити втрати серед військових і мирних жителів у таких місцях конфліктів як Ірак і Афганістан. Зброя не буде вироблятися серійно як мінімум до 2010 року, але вже викликає великий інтерес у військового командування.

Під час першої демонстрації установки на авіабазі в американському штаті Джорджія, її прототип був встановлений на військовому джипі Hammer, була обрана група добровольців, що зображує бунтівників, у яку ввійшли журналісти. Група розташувалася в радіусі 500 метрів від машини, і екіпаж зробив "постріли". Добровольці стверджують, що це було безболісно, але "виникло відчуття, що одяг на тобі от-от спалахне". Журналісти, що запропонували себе як мішені, порівняли відчуття з вибухом дуже гарячої печі - воно було нестерпним і змушувало людей шукати укриття.

Полковник американської морської піхоти Кірк Хаймс, керівник програми розробки несмертельної зброї вважає, що це одна з ключових технологій майбутнього. "Несмертельна зброя має велике значення для запобігання ескалації насильства, особливо в тих умовах, у яких зараз діють наші сили". Він підкреслив, що Безшумний вартовий - це альтернатива стану речей, за якого від крику доводиться переходити безпосередньо до стрілянини, і здатна зберігати людське життя.

Льотчик, що брав участь у випробуваннях, Блейн Пернелл запропонував відправити цю установку в Ірак і випробувати її в Кіркуці, де часто спалахує неспокій серед населення. "Усе, що ми можемо робити, - це спостерігати за ними з вишок", - сказав він. А якби на вишках стояли такі установки, війська "могли б їх розігнати".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Технології»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.