Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Західній Україні вирує стихія

Стихія 9142 перегляди

Опубліковано - 15.03.2013 19:10 | Всі новини | Версія для друку

У Західній Україні вирує стихія
У Західній Україні вирує стихія
Другу добу сніг безупинно сипле в усіх областях Західної України і супроводжується сильними поривами вітру.

Через снігові замети ускладнений рух транспорту на всіх дорогах, сотні сіл відрізані від світу. Частково перекрито рух транспорту в Івано-Франківській, Львівській, Закарпатській, Волинській і Тернопільській областях, повідомляє ДАІ УМВС України.

Сотні людей на зупинках в очікуванні громадського транспорту, автомобілі, що буксують, корки на дорогах, непроїзні вулички, заметені тротуари. Такою є ситуація у всіх обласних центрах Західної України. Тим часом дрібний сніг не припиняє падати і на 17-у годину п’ятниці ще більш посилився. Сніговий покрив у Львові сягає від 20 до 40 сантиметрів.

За добу у місті випало три місячних норм опадів і мер Львова Андрій Садовий ситуацію назвав надзвичайною. Комунальні служби міста не дають собі раду з прибиранням. Особливо складною є ситуація на підйомах і спусках, де буксує навіть снігоочисна техніка.

За спостереженнями Радіо Свобода, на дорогах міста обмаль техніки. За даними мерії, вночі на дорогах працювало 133 одиниці дорожньої техніки.

За інформацією ДАІ у Львівській області, у Львові протягом дня трапилось 13 ДТП, вчора за увесь день було удвічі більше.

На ділянці дороги Київ-Чоп припинено рух

На Львівщині, за повідомленням синоптиків, за два дні випало до 90% місячної норми опадів. На гірських перевалах у заторі опинились близько 200 фур, заблокована дорога у Дрогобич. Працівники МНС намагаються звільнити автомобілі і водіїв зі снігового полону.

Щоби уникнути надзвичайної ситуації на міжнародній трасі Київ-Чоп, тимчасово припинений рух на ділянці дороги у Бродівському районі, де торік у грудні автомобілі на кілька днів опинились у сніговій пастці. За словами голови Бродівської райдержадміністрації Василя Стронського, МНС і всі відповідні служби переведенні в режим підвищеної готовності.

Через сильні опади снігу і вітер у Львівській області знеструмлено понад 60 населених пунктів. На Сколівщині, у Бориславі і Східниці призупинено навчання у школах.

За повідомленням МНС України, на 14-у годину на Івано-Франківщині відключено від електропостачання 20 населених пунктів. Еменесники звільнили зі снігового замету майже 140 машин. Паралізований рух транспорту і в Тернополі. Відтак мешканці обласних центрів долають невеликі відстані пішки, а ще городяни стараються допомогти один одному у складній ситуації – виштовхують машини, які забуксували, хтось пропонує підвезти на власному автомобілі.

За прогнозами синоптиків, у суботу, 16 березня, опади припиняться на всій території Західної України, але буде зниження температури. Біди наробила «сім’я циклонів», яка прийшла у Західну Україну з Європи. Для березня це не є аномальне явище, наголошують фахівці. Уже з 19 березня у Західній Україні обіцяють різке потепління.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Стихія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.