Аратта - На головну

12 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Декілька сотень прихильників опозиції протестували біля КС

За право людини 5468 переглядів

Опубліковано - 11.04.2013 13:49 | Всі новини | Версія для друку

Декілька сотень прихильників опозиції протестували біля КС
Декілька сотень прихильників опозиції протестували біля КС
Прихильники опозиційних партій “Батьківщина”, “Свобода” і “УДАР” мітингують під Конституційним Судом на підтримку призначення виборів мера Києва й Київської міськради.

Станом на 9:40 – під КС близько 100 мітингувальників.

Водночас, представник "Свободи" Олександр Аронець пише у Facebook, що на мітингу - уже 300 активістів "Свободи", "Батьківщини" та УДАРу.

Вони тримають прапори партій і національні прапори України, а також плакати з написами: "Київ, вставай - вибори вимагай", "Києву - законно обраного мера!", "Київ - киянам, Попов, давай, до свидания!".

Перед мітингувальниками виступили депутати Верховної Ради Андрій Павловський і Олександр Чорноволенко (обидва від "Батьківщини").

Після цього депутати пішли у КС для того, щоб сприяти якнайшвидшому розгляду подання про призначення виборів у Києві.

"Ми виступаємо за те, щоб суд керувався буквою та духом закону та права, а не замовленням з Банкової (Адміністрації президента)", - пише Аронець.

У четвер КС почав розгляд подання 48 депутатів Верховної Ради про місцеві вибори.

КС має дати офіційне тлумачення положенням Конституції й закону "Про вибори Верховної Ради АР Крим, місцевих рад, сільських, селищних, міських голів", що встановлюють терміни й порядок призначення чергових виборів депутатів Верховної Ради Криму, депутатів сільських, селищних, міських рад і їх голів.

Як відомо, 21 березня Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект постанови про призначення чергових виборів мера Києва й Київради на 2 червня.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Навчаючи інших, ми вчимося самі”
Сенека

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.