Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чим далі від дому, тим більше позитиву

У світі науки 8806 переглядів

Опубліковано - 17.04.2013 05:13 | Всі новини | Версія для друку

Міра віддаленості від дому впливає на настрій
Міра віддаленості від дому впливає на настрій
За статистикою, більшість “добрих” твітів були опубліковані в основному за межами дому та рідного міста.

Група вчених з департаменту математики і статистики університету Вермонта проаналізувала зміст 37 мільйонів статусів користувачів Twitter, які створювалися в різний час, у різних місцях і різних містах США, пише Phys.Org.

При цьому дослідники враховували точне місце розташування користувачів, що виявилося можливим завдяки датчикам GPS і функції геолокації на мобільних пристроях. Спостерігаючи за опублікованими записами людей і їхнім емоційним наповненням, дослідники складали "показники щастя" мешканців країни.

Як показало дослідження, пости користувачів, які перебувають далеко від дому, виглядають більш позитивними і доброзичливими порівняно з повідомленнями тих, хто перебуває в рідному місті - вдома чи в офісі.

Вчений Кріс Денфорт і його колеги використовували інструмент для аналізу емоційного стану, який вони назвали "гедонометр". Дослідження базувалося на порівнянні твітів з використанням бази із 10 тисяч слів з позитивними і негативними емоційними відтінками. Так, до слів, що характеризують позитивні емоції, належали, зокрема, "супер", "щасливий", "новий", "круто", "добре", "любов", "лол", "відпочинок", "пляж". До списку "негативних" слів, у свою чергу, увійшли "ніколи", "божевільний", "ні", "не можу", "не хочу", "ненавиджу".

Повідомляється, що за статистикою, більшість "добрих" твітів були опубліковані в основному за межами дому та рідного міста. За словами соціологів, отримані дані можуть стати основою для нових методів вивчення соціальних зв’язків.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, котрий сприймає свою історію очима сусідів”
Фрідріх Ніцше

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.