Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Розрив з коханою людиною здатний підірвати здоров’я

Він і Вона 18379 переглядів

Опубліковано - 28.06.2013 03:22 | Всі новини | Версія для друку

Розрив з коханою людиною здатний підірвати здоров’я
Розрив з коханою людиною здатний підірвати здоров’я
Наприклад, розлучення викликає хронічний стрес, так як це не швидкий процес. За час розглядів організм буде постійно виробляти стресовий гормон кортизол. А він підвищує тиск і частоту серцебиття.

Нерідко подібні проблеми викликають безсоння (за цим ховається, зокрема, кортизол). Брак сну сильно зношує організм. Потім, знижується імунітет або ж виникають передумови для виникнення аутоімунних захворювань (організм починає працювати проти себе самого), пише The Times of India.

На імунітет впливає і депресія, яка нерідко супроводжує людей, що розлучаються, - соціальна ізоляція і почуття самотності позначаються на здоров’ї. В принципі, можливий розвиток повноцінної клінічної депресії, показало дослідження Гарвардського університету. А хронічний стрес підвищує рівень тривожності.

Людина, що зіштовхнулася з розлученням, може опинитися в ситуації гострої особистісної кризи (потрібно зрозуміти, хто ти без партнера). Це особливо часто відбувається, якщо більша частина життя зав’язана на шлюбного партнера.

Ще один наслідок переживань - порушення функції шлунково-кишкового тракту (печія, розлад шлунка і синдром роздратованого кишечника).

Інша сторона питання - набір ваги, що викликаний тривалим стресом. Він, як було доведено, посилює накопичення абдомінального жиру і штовхає до переїдання. Знову ж таки, через кортизол внутрішні органи виявляються оточені жиром. До того ж, в даній ситуації загострюється потяг до солодкого, жирного, солоного. Такі продукти ще більше підвищують рівень кортизолу.
А ось у люблячого подружжя рани заживають швидше!

Вчені з Огайского університету встановили, що взаємини в сім’ї впливають на процес загоєння ран у подружжя. Про це повідомляє УНН з посиланням на іноземні ЗМІ.

У дослідженні американських вчених взяли участь 37 подружніх пар, які погодилися на нанесення їм невеликих ран. Експерти спостерігали за процесом загоєння ран і одночасно враховували взаємини в сім’ї.

Виявилося, що в тих сім’ях, де панував мир і спокій, рани у подружжя зажили на 12-й день. Фахівці зумовили це явище роботою гормонів. У люблячих і щасливих сімейних пар виробляється більше гормону окситоцину, який також вважають "гормоном ніжності і довіри". Завдяки йому зміцнюються любовні і родинні зв’язки між людьми.

При стресових ситуаціях, як вже зазначалося, навпаки, підвищується синтез гормону кортизолу, який послаблює організм, і тим самим призводить до того, що рани заживають повільніше.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Він і Вона»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Почуття єдності нації неможливе без поваги до себе…”
Гарріет Бічер-Стоу

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.