Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Уряд має намір доплачувати покупцям автомобілів, зібраних в Україні

Зона економічного дива 18053 перегляди

Опубліковано - 17.07.2013 13:34 | Всі новини | Версія для друку

Уряд має намір доплачувати покупцям автомобілів, зібраних  в Україні
Уряд має намір доплачувати покупцям автомобілів, зібраних в Україні
У рамках стимулювання вітчизняного автомобілебудування уряд може надавати фінансову підтримку покупцям вітчизняних авто.

Про це віце-прем’єр-міністр України Юрій Бойко заявив в інтерв’ю 5 каналу.

«Зараз відпрацьовується законопроект, згідно з яким людина, яка захоче купити вітчизняне авто, матиме державну підтримку у вигляді коштів. Найближчим часом цей законопроект буде направлено в уряд, а потім - до парламенту», - зазначив Бойко.

За його словами, сьогодні ситуація з імпортом автопродукції є критичною для вітчизняного автопрому.

«Імпорт в автомобільній галузі у нас перевищує всі критичні показники. Ця галузь є особливо важливою для нашої країни, враховуючи ту кількість заводів, яка у нас є, - це приблизно 70 тисяч робочих місць. Тому ми будемо підтримувати тих роботодавців, які збережуть ці робочі місця», - підкреслив віце-прем’єр-міністр.

Він також зазначив, що якщо задіювати весь комплекс законів, зокрема постанову Кабінету міністрів, що надає певні пільги для тих, хто створює повний виробничий цикл, то Україна вийде на позитивну динаміку в цій галузі.

Як повідомлялося раніше, виробництво автомобілів в Україні в першому півріччі поточного року скоротилося на 54,2% - до 18,24 тис. одиниць.

Нагадаємо, в березні п.р. Україна запровадила спецмито на імпорт авто для підтримки вітчизняного автопрому в розмірі 6,46% на автомобілі з об’ємом двигуна більш як 1000 куб. см, але не більш як 1500 куб. см, і 12,95% на автомобілі з об’ємом двигуна більш як 1500 куб. см, але не більш як 2200 куб. см.

12 липня уряд Туреччини ухвалив рішення про підвищення мита на імпорт волоських горіхів з України на 23% - до 66,2% у відповідь на обмежувальні заходи України.

Російська Федерація також заявила про плани запровадити спецмито на імпорт з України вугілля, шоколаду і скла. Крім того, РФ не продовжила до кінця 2013 року квоти на постачання українських труб.

Правом на застосування заходів у відповідь на запровадження Україною спеціального мита на імпорт автомобілів можуть скористатися, окрім Туреччини і Росії, й інші члени Світової організації торгівлі, такі як США, Японія і Корея. Україна запропонувала членам Світової організації торгівлі, які висловили претензії з приводу запровадження Україною спецмита на імпорт автомобілів, виробити механізм компенсації для мінімізації втрат.

Крім того, Верховна Рада 4 липня 2013 року прийняла закон про утилізацію транспортних засобів, знятих з експлуатації, яким запроваджується утилізаційний податок. Це, на думку експертів, спричинить подорожчання автомобілів іноземного виробництва на 1,5-5 тис. дол.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Зона економічного дива»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...Всяк мусить пізнати свій народ і в народі себе. Чи ти рус?... Будь ним... Чи ти лях?... Ляхом будь. Чи ти німець? Німечествуй. Француз? Французуй. Татарин? Татарствуй. Все добре на своєму місці в своєму образі, і все красно, що чисто, природно, що не є підробкою, не перемішано з чужим по роду...”
Григорій Сковорода

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.