Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Соціальні мережі псують настрій молодим людям

Охорона здоров`я 13638 переглядів

Опубліковано - 15.08.2013 15:55 | Всі новини | Версія для друку

Кілька годин, проведених молодими людьми у соціальній мережі, гарантують депресію
Кілька годин, проведених молодими людьми у соціальній мережі, гарантують депресію
Час, який молода людина витрачає на соціальні мережі на зразок Facebook (і, можливо, інші аналогічні онлайн-сервіси) негативно корелює з її настроєм.

Проведені американськими вченими спостереження показали, що у тих, хто проводить в соцмережі багато часу, псується настрій: деталі наведені в статті дослідників для журналу PLoS One, повідомляє Кореспондент.net.

Вчені набрали 82 добровольців у штаті Мічиган. Середній вік учасників - 19,5 років. Серед них - 53 представниці жіночої статі. Учасникам заплатили по 20 доларів і розіграли серед них один iPad2: в обмін від людей, які підписалися на експеримент, було потрібно пройти психологічні тести до і після двотижневого періоду, а протягом двох тижнів акуратно відповідати на питання по SMS про свій настрій і про те, скільки часу було проведено в соціальній мережі.

Обробивши інформацію як про настрій учасників під час дослідження, так і про витрати часу на Facebook, психологи виявили негативну кореляцію. Іншими словами, настрій у тих, хто багато часу проводив в онлайні, зазвичай виявлявся гіршим, ніж у тих, хто витрачав на Facebook порівняно мало годин свого життя. Причому цей ефект був помітний як на невеликих часових відрізках (протягом дня), так і при зіставленні результатів тестування до і після експерименту. Останнє свідчить про те, що зниження психологічного комфорту носить довгостроковий характер.

Дослідники підкреслюють, що вони окремо проаналізували вплив на емоційний фон кількість друзів у Facebook, наявність симптомів депресії у самого користувача, вираженість почуття самотності, рівня самооцінки, статі та навіть цілі, з якою людина заводила аккаунт у соціальній мережі. Всі ці фактори виявилися нездатними пояснити знайдену закономірність. Іншими словами, справа зовсім не в тому, що схильні до депресії люди прагнуть більше часу провести в Facebook.

Можливий зв’язок поганого настрою з прагненням вибирати не реальне спілкування, а якусь діяльність на самоті вчені розглянули окремо. Проти цієї гіпотези психологи наводять як ряд наукових аргументів (дані попередніх досліджень), так і один інтуїтивно зрозумілий аргумент: люди, які на самоті читають книги або займаються спортом, як правило отримують від цього задоволення, а зовсім не засмучуються.

Раніше японські вчені довели, що якщо людина проводить занадто багато часу на роботі, а начальство при цьому пред’являє до неї занадто високі вимоги, то це теж призводить до депресії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.