Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Етнічні росіяни - громадяни України вдвічі менше підтримують незалежність держави, ніж українці

Громадська думка 8627 переглядів

Опубліковано - 18.08.2013 23:30 | Всі новини | Версія для друку

Серед етнічних росіян удвічі менше прихильників незалежності України
Серед етнічних росіян удвічі менше прихильників незалежності України
Соціологічний портрет прихильника незалежності України: освічений і матеріально забезпечений житель Заходу чи Києва, за національністю - українець.

Підтримка незалежності України істотно залежить від регіону проживання, освіти, матеріального стану та етнічної самоідентифікації. Про це свідчать дані соцопитування, який провели Український інститут соціальних досліджень ім. О.Яременка спільно з Центром "Соціальний моніторинг".

Як повідомила голова правління Українського інституту соціальних досліджень Ольга Балакірєва, в ході соцопитування ставилося запитання про те, до якої національності зараховують себе респонденти. За самоідентифікацією різниця в підтримці незалежності між українцями і росіянами вийшла досить великою, фактично вдвічі: з тих, хто зараховує себе до українців, за незалежність проголосували б 66%, з тих, хто зараховують себе до росіян, - 32%.

"Найбільші відмінності спостерігаються по регіонах опитування, і вони не просто статистично значущі, а свідчать про абсолютно різні політичні орієнтації частин суспільства. За незалежність у Києві виступають 89% жителів, у Західному регіоні - 87%, що в порівнянні з середнім показником 61% значно вище. У Північному регіоні незалежність відстоює 81%. В АР Крим за незалежність країни виступає 31%, на Сході - 42%, на Півдні - 52%, у Центрі - 62%. Різниця між показниками Києва та Криму - майже триразова! І, відповідно, серед тих, хто не підтримав би незалежність, різниця ще більша: у Києві не підтримали б її всього 2%, на Заході - 4%, а в Криму - 36%. Фактично це ставлення до держави Україна, і воно дуже різне", - зазначила Балакірєва.

Крім того, дослідження виявило пряму залежність підтримки незалежності з рівнем освіти і матеріального положення: чим вищий рівень освіти, тим вища в людей готовність підтримати незалежність України. Серед тих, хто має вищу освіту, але і вчений ступінь, показник такої підтримки - 86%. Щодо матеріального становища людей, залежність тут - так само пропорційна, як і за рівнем освіти: чим вище у людей матеріальне становище, тим більшою мірою вони підтримують незалежність.

"Висновок очевидний: чим комфортніше живеться людям в країні, тим більшою мірою вони готові підтримати країну як таку, а також формування держави", - зазначила соціолог.

Дослідження проводили Український інститут соціальних досліджень ім. О.Яременка спільно з Центром "Соціальний моніторинг". Всього було опитано 2008 респондентів, що мешкають в усіх областях України, включаючи м.Київ та АР Крим, за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.