Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Більшість українців не мають бажання ні оновлювати СРСР, ні приєднуватися до МС

Громадська думка 9117 переглядів

Опубліковано - 16.10.2013 16:05 | Всі новини | Версія для друку

Більшість українців не мають бажання ні оновлювати СРСР, ні приєднуватися до МС
Більшість українців не мають бажання ні оновлювати СРСР, ні приєднуватися до МС
Соціологи компанії Рейтинг провели дослідження, чиї результати свідчать про те, що 53% українців підтримують приєднання України до Євросоюзу.

При цьому в компанії зазначають, що число прихильників об’єднання з Росією, Білоруссю і Казахстаном впало до рекордно низької позначки за останні три роки.

У той же час 35% опитаних не хочуть об’єднуватися з ЄС, 12% - не визначилися.

На думку більшості, підписання Угоди про зону вільної торгівлі з ЄС для України вигідніше (47%), ніж вступ до Митного союзу з Росією, Білоруссю та Казахстаном (34%).

Соціологи роблять висновок, що за останні три роки зафіксовано найвищий відсоток респондентів, які вважають підписання Угоди з ЄС вигіднішим для країни, ніж вступ до Митного союзу - він виріс з 39 до 47%.

При цьому майже половина (49%) опитаних очікують, що Україна і Євросоюз підпишуть Угоду про асоціацію в листопаді 2013 року. За останній місяць кількість прихильників підписання угоди зросла 39 до 49%, при цьому серед противників євроінтеграції - майже вдвічі.

Рейтинг також повідомляє, що більшість називають можливе підписання Угоди швидше перемогою Євросоюзу (49%), ніж поразкою (3%), при цьому 30% вважають, що це не означатиме ні перемогу, ні поразку. Для України можливе підписання УА означатиме також швидше перемогу (45%), ніж поразку (16%).

У той же час, йдеться в дослідженні, для Росії можливе підписання Угоди означатиме радше поразку (52%), ніж перемогу (2%), при цьому 29% вважають, що це не означатиме ні перемогу, ні поразку.

Крім того, 56 % респондентів очікують, що якщо Україна і ЄС підпишуть угоду, Росія збільшить тиск на Україну, 10% очікують зменшення тиску, а 19 % вважають, що нічого не буде відбуватися. Збільшення тиску на Україну з боку Росії очікують більше 50% жителів усіх регіонів країни, а на Заході таких дві третини.

Рейтинг також з’ясував, що 38% опитаних підтримують створення єдиної держави у складі України, Росії, Білорусі, не підтримують - 50%. Соціологи зазначають, що за останні три роки зафіксовано найнижчий відсоток прихильників і найбільш високий відсоток противників утворення єдиної держави з Росією.

Варто зазначити, що 43% респондентів підтримують надання російській мові статусу державної. Разом з тим, половина (51%) виступають проти цього. Соціологи повідомляють, що 2009 року кількість прихильників двомовності переважала над кількістю супротивників, в 2010-2011 роках їхня кількість зрівнялася, а вже з середини 2012 року число противників двомовності стабільно вище (51-52%).

Крім цього, лише 20% опитаних підтримують вступ України до НАТО. 27% опитаних підтримують ідею визнати ОУН-УПА учасниками боротьби за незалежність України, 52% опитаних - не підтримують.

Соціологи опитали 2000 респондентів з 26 вересня по 6 жовтня цього року. Аудиторія дослідження: населення України віком від 18 років і старше.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.