Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Опозиція оголосила про підготовку загальнонаціонального страйку

За право людини 7025 переглядів

Опубліковано - 30.11.2013 15:10 | Всі новини | Версія для друку

Опозиція  оголосила про підготовку загальнонаціонального страйку
Опозиція оголосила про підготовку загальнонаціонального страйку
Лідер фракції Батьківщина Арсеній Яценюк заявив, що опозиція створить штаб національного опору і почне підготовку всеукраїнського страйку.

"Ми прийняли спільне рішення про формування штабу національного опору і ми почали підготовку до загальноукраїнського національного страйку", - сказав Яценюк на брифінгу в суботу.

Також він заявив, що опозиція виступає за одночасне проведення в Україні дострокових парламентських і президентських виборів. "Ми вимагаємо відставки уряду і зміни Віктора Януковича за допомогою одночасного проведення президентських і парламентських виборів", - сказав він на брифінгу в суботу в Києві.

"Через годину у нас буде зустріч з усіма послами ЄС, і ми окремо звертаємося до західних партнерів: час розмов завершився", - сказав Арсеній Яценюк.

Раніше Арсеній Яценюк заявив, що після провалу на Вільнюському саміті, на якому не було підписано Угоду про асоціацію України з Євросоюзом, українці прокинулися в іншій країні. "Після провалу у Вільнюсі ми прокинулися в іншій країні. Україна після Вільнюса більше нагадує Білорусь", - заявив Яценюк.

За словами політика, "зараз головне завдання витягнути людей, які знаходяться в міліції". Яценюк підкреслив, що події на Євромайдані показали, що наступні президентські вибори в Україні будуть спиратися на силу Беркута і спецслужб, однак на захист свого вибору стануть мільйони українців.

Увечері 29 листопада учасники київської акції прийняли резолюцію, призначивши народний схід на полудень 1 грудня. Пікетникитакож зажадали відставки президента України Віктора Януковича і запропонували створити координаційну раду Євромайдана.

Сьогодні вночі, близько 4 ранку, беркутівці оточили площу, а потім силою витіснили мітингувальників. При цьому, як відзначають очевидці, силовики били всіх підряд.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Той, хто проявляє жалість до ворога, безжалісний до самого себе”
Френсіс Бекон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.