Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Хтось поцупив з Місяця радянський апарат?

Невідоме 8234 перегляди

Опубліковано - 27.02.2007 15:21 | Всі новини | Версія для друку

Хтось поцупив з Місяця радянський апарат?
Хтось поцупив з Місяця радянський апарат?
Про те, що «Місяцехід-1» загубився, стало відомо під час чергового експерименту з лазерного зондування Місяця.

Про це повідомив співробітник Лабораторії реактивного руху НАСА Владислав Туришев.

Мета подібних експериментів - визначити відстань до нашого природного супутника, який поступово віддаляється, - приблизно на 38 міліметрів в рік. Для цього із Землі на Місяць направляють потужний лазерний промінь, ловлять відбитий, засікають час, витрачений на подорож світла туди-сюди. І, знаючи його швидкість, обчислюють відстань.

Промінь направляють на так званий кутовий відбивач - відкриту коробочку з трьома дзеркалами, закріпленими перпендикулярно один до одного. Будь-який промінь, що потрапив на дзеркала, відбивається точно в те місце, з якого був випущений.

Кутовим відбивачем був оснащений «Місяцехід-1». Саме на нього американці направили промінь. Але нічого не відбилося. Понишпорили променем по поверхні - знову нічого. НАСА - в подиві. Апарат немов би зник. Адже, координати його точно відомі, а промень сягає декількох кілометрів в діаметрі. Не попасти важкувато.

Був він там, був!

Нагадаємо, що восьмиколісний самохідний робот був доставлений на Місяць ще 17 листопада 1970 року радянською автоматичною станцією «Місяць-17», що зробила посадку в районі Моря Дощів (38 градусів 24 хвилини північної широти, 34 градуси 47 хвилин західної довготи). Кутовий відбивач на ньому – французький. Цим і пояснюється, що перші експерименти з його допомогою, були проведені в 1971 році в СРСР і у Франції. Тобто можна не мати сумнівів, що «Місяцехід-1» дійсно знаходився на Місяці.

Інше питання: навіщо американцям знадобилося звертатися до радянського апарату, коли у них є свої кутові відбивачі? Повідомлялося, що їх залишили астронавти, що побували на Місяці з місіями «Аполлон-11», «-14» і «-15». А в різних країнах нібито ловили відображені, від цих приладів, промені. Але нажаль, не вдалося знайти жодного наукового посилання на конкретні експерименти саме з ними. Про «Місяцехід-1» - є, а про «Аполлони» - немає.

Важко повірити в те, що американці на Місяць зовсім не літали. Але, як мовиться, підозра залишається.

То де ж радянський апарат? Не інопланетяни ж його викрали. Найпростіша версія: американці все-таки схибили з променем. Але теоретично не виключено, що в «Місяцехід-1» попав метеорит. Або зіткнувся із Місяцем поряд. Нещодавно, до речі, подібне явище бачили із Землі – від удару метеорита утворився кратер діаметром в декілька десятків метрів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Невідоме»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.