Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Опозиція обіцяє страйк після Різдва

За право людини 8933 перегляди

Опубліковано - 6.01.2014 11:54 | Всі новини | Версія для друку

Опозиція обіцяє страйк після Різдва
Опозиція обіцяє страйк після Різдва
У понеділок на столичному Євромайдані святкова програма розпочнеться о 10 ранку з богослужіння.

Упродовж дня на сцені Майдану виступатимуть вертепи та церковні хори. Увечері відбудеться різдвяне богослужіння. Також присутніх привітають лідери опозиції. А напередодні майдан зібрав десятки тисяч людей, попри те, що опозиція скасувала щонедільне Народне віче.

Опозиція скасувала щонедільне Народне віче, утім люди на майдані Незалежності все одно зібралися. У мітингу взяли участь кілька десятків тисяч громадян. Вони слухали виступи громадських діячів та представників релігійних конфесій.

На Майдан прийшли й опозиційні лідери. Вони завили, що вирішили не визначати єдиного кандидата у президенти. Лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк вважає, що оголошувати єдиного опозиційного кандидата в першому турі виборів президента означає «виставляти мішень, яку знищать ще до перегонів». За словами Яценюка, у першому турі опозиція поки що на президентські вибори підуть кандидати від кожної парламентської опозиційної партії.

«Домовлено про наступне: в другому турі всі підтримують одного кандидата. У другому турі поки що така формула: йдемо всі. І пояснення, чому йдемо усі,дуже чітке: одного не зареєструють, другого знімуть, третього отруять, з четвертим ще щось зроблять. Це мішень буде, а ми повинні виграти вибори. Тому ми чим повинні користуватися? Мозком!», – наголошує Яценюк.

Влада посилює репресії та провокації – Тягнибок

У свою чергу лідер «Свободи» Олег Тягнибок заявляє, що влада посилює репресії та провокації проти учасників Майдану. За його словами, ДАІ ухвалила рішення створити репресивний орган, який би переслідував учасників Майдану. Державтоінспекція також погрожує підприємствам, які вивозять вміст біотуалетів, додає Тягнибок. Він обіцяє привезти сміття та вміст біотуалетів до владних структур та будинків чиновників.

«Голубченко, який нині виконує обов’язки міського голови Києва, погрожує бізнесменам, які вивозять сміття, що якщо вони будуть вивозити сміття з Майдану, то пізніше усім тим бізнесменам буде заборонено вести будь який бізнес на території Києва. Ми те сміття, якщо буде потрібно, віднесемо йому під хату!», – запевняє Тягнибок.

Якщо влада не хоче нас чути, будемо закликати до страйку – Кличко

Опозиційні лідери також заявили, що Майдан не розходитиметься після Різдва, і він буде не просто стояти, а й діяти. У найближчих планах, зокрема, короткочасні страйки, запевняє Лідер партії УДАР Віталій Кличко.

«Якщо влада не хоче нас чути, будемо закликати до страйку. Щоб вони почули. Перший буде попереджувальний страйк. На деякий короткий час. Коли зупиниться виробництво, зупиниться транспорт. На де кілька хвилин, а може бути на де кілька годин. Влада повинна відреагувати на вимоги людей», – каже Кличко.

Народне віче, яке зазвичай об’єднувало сотні тисяч людей, опозиція скасувала через різдвяні свята, але запевняє, що так було лише цієї неділі. Надалі політики обіцяють мобілізувати людей на масові заходи.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Марно пояснювати дурням і начальникам: перші слухають і нічого не розуміють, другі все розуміють і тому не слухають”
Михайло Мамчич

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.