Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Під Святошинським судом знову пролилася кров: озброєний спецназ МВС побив демонстрантів, нардепів і журналістів

Пістолетне право Регіон: м.Київ 10120 переглядів

Опубліковано - 10.01.2014 23:19 | Всі новини | Версія для друку

Під Святошинським судом знову пролилася кров: озброєний спецназ МВС побив демонстрантів, нардепів і журналістів
Під Святошинським судом знову пролилася кров: озброєний спецназ МВС побив демонстрантів, нардепів і журналістів
Вирок суду спровокував силове протистояння демонстрантів і спецназу МВС.

"Біля Києво-Святошинського суду "Беркут" жорстоко б’є протестувальників. Є інформація, що одному з протестувальників зламали ногу", - повідомляє ВО Свобода у Твіттері.

Народний депутат Едуард Леонов повідомив, що "спецбійці "Беркута" повалили його (Леонова) на землю та били ногами"

"У суді триває сутичка - мітингувальники намагаються потрапити до суду, суддю супроводжують співробітники "Грифону". Усі виходи Києво-Святошинського райсуду заблоковано мітингувальниками, розбудовано барикаду. Люди не пускають автозак. До суду підтягнулося 5 автобусів "Беркуту", - повідомила раніше Київська Свобода.

Свободівець Павло Кириленко повідомив, що "біля суду "Беркут" бив усіх, навіть жінок. Люди отримали травми голови, ніг та колін".

Після сутичок з бійцями спецпірозділу "Беркут" біля Києво-Святошинського районного суду Київської області госпіталізовано 6 постраждалих активістів.

Про це повідомили медики зі "швидкої допомоги".

Цю інформацію також підтвердив депутат від "Свободи" Едуард Леонов. Він наголосив, що "беркутівці" не рахувався "ні зі старими, ні з жінками, били всіх", наздоганяли і били навіть випадкових перехожих, і тих, хто впав, також.

Леонов показав журналістам садини на нозі від удару кийка, одяг на ньому був порваний і забруднений.

"Свобода" повідомила, що "спецпризначенці цілеспрямовано били народних депутатів, зокрема свободівців Едуарда Леонова, Юрія Бублика та Павла Кириленка".

Постраждала також журналістка Олена Білозерська й більше десяти інших активістів, зокрема й жінки інформує партія.

Крім того, LB.ua повідомляє, що побили фотографа цього видання Максима Левіна.

Леонов сказав: "Щонайменше п’ятеро людей з важкими травмами – переломами ніг і рук, розбитими головами потрапили до лікарні". За його словами, близько 6 "швидких" повезли постраждалих у 4-ту травматологічну лікарню.

Бублик додав: "Кийками били по голові, застосовували сльозогінний газ – дісталося усім. Після нападу, коли вдалося стабілізувати ситуацію, ми перевірили усі автобуси "Беркута", аби з’ясувати чи не було затримано протестувальників. На щастя, не затримали нікого".

Після сутичок міліціонери огородили стрічкою площу перед будівлею суду і проводять там слідчі дії, працюють експерти.

На землі біля приміщення суду валяється розбита табличка Києво-Святошинського райсуду. Також поламано кусок металевого паркану, який огороджував площу перед судом.

У МВС традиційно вважають, що під Києво-Святошинським судом активісти спровокували конфлікт із міліцією.

Про це повідомила прес-служба МВС.

За повідомленням, близько 200 осіб на чолі з народними депутатами під прапорами ВО "Свобода" пікетували приміщення суду. Частина активістів заблокувала виїзди з внутрішнього двору суду та прилеглі до приміщення вулиці, аби не пропустити службовий автомобіль. Народні депутати разом з кількома активістами зайшли до приміщення.

"Під час спроби автомобіля полку конвойної служби міліції виїхати за територію суду окремі мітингувальники почали агресивно себе вести. За попередньою інформацією, активісти кидали в бік приміщення суду та в службовий автомобіль пляшки з водою та камінням, блокуючи при цьому рух авто. Незважаючи на вимоги правоохоронців припинити порушення громадського порядку, окремі активісти продовжили перешкоджати руху авто, намагаючись при цьому спровокувати конфлікт з співробітниками міліції", - йдеться у повідомленні.

Про те, що "Беркут" побив мітингувальників та кількох журналістів, у МВС не кажуть. Зазначають лише таке: "Аби забезпечити безперешкодний проїзд службового автомобіля, співробітники ПМОП "Беркут" відтіснили мітингувальників від автомобіля, створивши коридор для його проїзду. Розпочалась штовханина. Водночас, невідомі особи, кидаючи камінням в бік правоохоронців, пошкодили скло автомобіля полку конвойної служби міліції. В результаті неправомірних дій активістів було пошкоджено фасад будівлі суду".

Наразі до міліції звернень від учасників конфлікту не надходило, зазначили у прес-службі.

Як повідомлялося раніше, 10 січня Києво-Святошинський суд засудив так званих "васильківських терористів" Володимира Шпару, Ігоря Мосійчука та Сергія Бевза до 6 років ув’язнення. Вирок зачитав суддя Юрій Бурбела.

Нагадаємо, справа щодо членів організації "Патріот України" Ігоря Мосійчука, Володимира Шпари та Сергія Бевза, яких звинувачують у підготовці вибуху "в Києві або Київській області", тягнеться з 2011 року.

Зокрема, 22 серпня працівники СБУ у Василькові Київської області затримали п’ятьох активістів організації «Патріот України». Їх звинувачували в підготовці теракту, який, на думку обвинувачення, мав полягати у підриві пам’ятника Лєніну у м. Борисполі, що на той час вже був демонтований.

Згодом затриманих відпустили. А пізніше затримали вже трьох членів організації - депутатів Васильківської міськради Сергія Бевза та Ігоря Мосійчука, а також Володимира Шпару. В кінцевому результаті їх звинувачували у підготовці до теракту, публічних закликах до повалення конституційного ладу насильницьким шляхом, незаконному поводженні зі зброєю та вибуховими речовинами.

Судовий процес у цій справі розпочався у січні 2012 року. Свідки у справі неодноразово заявляли про тиск зі сторони СБУ. А самі підозрювані стверджують про фальсифікацію доказів.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушує болі замість того, щоб надати сили”
Новаліс

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.