Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Регіонали і КПУ узаконили карательні операції «Беркуту», звільнивши силовиків від кримінальної відповідальності

Пістолетне право 7524 перегляди

Опубліковано - 16.01.2014 15:35 | Всі новини | Версія для друку

Регіонали і КПУ узаконили карательні операції «Беркуту», звільнивши силовиків від кримінальної відповідальності
Регіонали і КПУ узаконили карательні операції «Беркуту», звільнивши силовиків від кримінальної відповідальності
Більшість і КПУ проголосували за зняття кримінальної відповідальності з «беркутівців», які побили людей на Майдані 30 листопада та на Банковій 1 грудня.

Відповідний законопроект проголосували з другої спроби, повідомляє «Українська правда».

Проект передбачає звільнення від кримінальної відповідальності осіб, які є підозрюваними або обвинуваченими (підсудними) у вчиненні в період з 21 листопада по 26 грудня 2013 року.

У перелік злочинів включені "дії, спрямовані на зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади", умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження.

Крім того, законом звільнили від кримінальної відповідальності за статтю "Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів".

Серед зазначених у законі статей Кримінального кодексу стаття 185 – крадіжка, Умисне знищення або пошкодження майна, Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності 259 стаття.

Крім того, від кримінальної відповідальності звільняються за блокування транспортних комунікацій, захоплення транспортного підприємства, незаконне заволодіння транспортним засобом, групове порушення громадського порядку, масові заворушення.

Від кримінальної відповідальності також звільняються за заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку, захоплення державних або громадських будівель чи споруд, опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, члену громадського, втручання в діяльність працівника правоохоронного органу, погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу та посягання на життя працівника правоохоронного органу.

Крім того, під дії закону підпадають статті щодо захоплення представника влади або працівника правоохоронного органу як заручника, перевищення влади або службових повноважень, втручання в діяльність судових органів, невиконання судового рішення.

Також під дії закону підпадає стаття перешкоджання з’явленню свідка, потерпілого, експерта, примушування їх до відмови від давання показань чи висновку.

При голосуванні спочатку депутатам не вистачило голосів. Тоді головуючий запропонував повернутися до голосування, за що депутати голосували руками.
Потім 229 і 236 голосами депутати взяли його за основу і проголосували вцілому.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.