Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Закриття і консервація ЧАЕС коштуватиме понад 385 млрд. грн.

Економіка 7147 переглядів

Опубліковано - 14.02.2014 18:51 | Всі новини | Версія для друку

Закриття і консервація ЧАЕС коштуватиме понад 385 млрд. грн.
Закриття і консервація ЧАЕС коштуватиме понад 385 млрд. грн.
Реалізація проекту остаточного закриття й консервації блоків № 1, 2, 3 Чорнобильської атомної електростанції триватиме до 2028 року, і кошторисна вартість робіт становить понад 385 млрд грн.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Чорнобильської АЕС із посиланням на експертний звіт держпідприємства «Укрдержбудекспертиза».

«Позитивний висновок експертизи проекту «Остаточне закриття та консервація блоків № 1, 2, 3 Чорнобильської АЕС» є важливим етапом у процесі виведення ЧАЕС із експлуатації, оскільки дозволяє отримати в установленому порядку дозвіл на виконання робіт і перейти до етапу зняття ЧАЕС із експлуатації», - йдеться в повідомленні.

Також у повідомленні зазначається, що остаточною метою проекту є приведення блоків № 1, 2, 3 у стан, який дозволить забезпечити безпечне контрольоване зберігання радіоактивних речовин і джерел іонізуючого випромінювання, що знаходяться в них, протягом усього періоду витримки реакторних установок (до 50 років) і безпечний демонтаж реакторних установок.

Роботи за проектом, як йдеться в повідомленні, буде виконано по черзі: реконструкція системи протипожежного водопостачання, демонтаж і подрібнення технологічних каналів і каналів системи управління та захисту блоків 1, 2, 3, консервація реакторів і локалізація зони консервації блоків 1, 2, реконструкція шатрів центрального залу реакторних установок і демонтаж завантажувально-розвантажувальних машин блоків 1, 2, консервація реактора та локалізація зони консервації блоку 3, й останнє - реконструкція шатра центрального залу реакторної установки і демонтаж завантажувально-розвантажувальної машини блоку 3.

Як раніше повідомлялося раніше, за словами гендиректора ЧАЕС Ігоря Грамоткіна, підтримка безпечного стану майданчика Чорнобильської АЕС і проведення робіт зі зняття з експлуатації енергоблоків станції щорічно обходиться держбюджету в 50 млн євро.

На створення на промисловому майданчику Чорнобильської АЕС інфраструктури для поводження з відпрацьованим ядерним паливом і радіоактивними відходами в 2013 році було передбачено 52,553 млн грн.

Підприємство «Новарка» акредитоване в Україні для виконання проекту будівництва нового укриття для Чорнобильського фонду «Укриття».

Завершення робіт із будівництва об’єкту «Укриття» на 4-му енергоблоці Чорнобильської АЕС планується до 2015 року. Вартість спорудження оцінюється в 980 млн євро, при цьому в контрактах із концерном «Новарка» зафіксована сума 935 млн євро.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.