Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Парламент України звернувся у Міжнародний кримінальний суд з заявою про масові вбивства громадян під час акцій протесту

Подія дня 21020 переглядів

Опубліковано - 25.02.2014 13:50 | Всі новини | Версія для друку

Парламент України звернувся у Міжнародний кримінальний суд з заявою про масові вбивства громадян під час акцій протесту
Парламент України звернувся у Міжнародний кримінальний суд з заявою про масові вбивства громадян під час акцій протесту
Верховна Рада звернулася до Міжнародного кримінального суду про визнання Україною юрисдикції міжнародного кримінального суду щодо скоєння злочинів проти людяності вищими посадовими особами держави, які привели до особливо тяжких наслідків та масового вбивства українських громадян під час мирних акцій протестів у період з 21 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року.

Таку заяву підтримало 324 депутати.

В заяві парламент "визнає відповідно до пункту 2 статті 11 та пунктів 2,3 статті 12 Римського статуту юрисдикцію Міжнародного кримінального суду, щодо злочинів проти людяності вищими посадовими особами держави, які призвели до особливо тяжких наслідків та масового вбивства українських громадян під час мирних акцій протестів, що мали місце в Україні у період з 21 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року".

Верховна Рада також "звертається до Міжнародного кримінального суду про встановлення винних в скоєнні злочинів проти людяності передбачених статтею 7 Римського статуту Міжнародного кримінального суду та притягнення до кримінальної відповідальності Януковича Віктора Федоровича - Президента України, Віталія Захарченка - екс-міністра внутрішніх справ і Віктора Пшонку - екс-генпрокурора та інших посадових осіб, що видавали та виконували явно злочинні накази, які можуть бути встановлені прокурором Міжнародного кримінального суду".

У пояснювальній записці йдеться про те, що відповідно до статті 12.3 Римського Статуту Міжнародного кримінального суду держава може визнати юрисдикцію МКС щодо конкретних злочинів із застосуванням принципу зворотної дії його в часі без ратифікації його статуту шляхом подання заяви.

Такі прецеденти є у практиці МКС і стосуються вони Палестини та Кот-Д’Івуару.

Як відомо, Україна не ратифікувала Римський Статут Міжнародного кримінального суду.

Нагадаємо, уповноважений Верховної Ради з контролю за діяльністю прокуратури Олег Махніцький на засіданні Верховної Ради заявив, що Генпрокуратура планує оголосити 50 особам підозри про вчинення злочину, а саме - умисного вбивства 74 громадян України під час акцій протесту.

Як повідомлялося раніше, за даними МОЗ, станом на 24 лютого з початку сутичок померло 82 особи. За повідомленнями священиків, у медзакладах лікарі борються за життя 23 тяжкопоранених активістів.

За фактом загиблих на Майдані відкрито одне провадження про масове вбивство людей.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Подія дня»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.