Аратта - На головну

17 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Дострокові вибори. Верхи - не хочуть, низи не можуть. Поки що

Влада 6808 переглядів

Опубліковано - 5.03.2007 10:29 | Всі новини | Версія для друку

Дострокові вибори. Верхи - не хочуть, низи не можуть. Поки що
Дострокові вибори. Верхи - не хочуть, низи не можуть. Поки що
Чи готує парламентська коаліція антиконституційний переворот? Чи захищатиме парламент та уряд міліція у разі розпуску Верховної Ради? Чи є підстави говорити про дострокові вибори, як такі?

Парламентсько-урядова коаліція готує антиконституційний переворот. Так лідер “Нашої України” В’ячеслав Кириленко відреагував на заяву соціаліста Василя Волги, що у разі дострокового розпуску парламенту, Верховну Раду та Кабінет Міністрів захищатиме МВС.
Втім, і коаліція і опозиція наразі сходяться в одному, що правових підстав ні для дострокових президентських, ні для дострокових парламентських виборів немає.

«Це популізм та бажання дезорієнтувати суспільство»

На думку представника “Нашої України” Бориса Беспалого, нинішні заяви політиків – це популізм та бажання дезорієнтувати суспільство: “Ніяких правових підстав для дострокових президентських та парламентських виборів немає. Думаю, що логічно тут поставити крапку і не морочити людям голову. Що стосується місцевих рад, то для загальних місцевих виборів також підстав немає, але окремі ради, чи окремі міські, сільські селищні голови можуть переобиратися, там є додаткові підстави. Така ситуація може виникнути в окремих областях, районах, але це робочі моменти, весь час додаткові вибори проводяться”.

«Щоб когось пошантажувати і десь щось виторгувати...»

Про відсутність перспектив дострокових виборів і Президента, і Верховної Ради говорять і антикризовики.

Представник Партії регіонів Тарас Чорновіл називає заяви, які пролунали останнім часом з вуст представників різних політичних сил – політичною грою: “Розігрується гра і роблять політичні заяви про дострокові вибори, яких насправді бути не може, для того, щоб когось пошантажувати і десь щось виторгувати, з кимсь подомовлятися і виставити певні умови, і десь добре посвітитися, пропіаритися. У другої сторони, влади, час від часу є спроба грати методами опозиції, або ж іноді просто здають нерви. На превеликий жаль, у нас підмінюється реальна політика політичною грою”.

У виборах однозначно зацікавлений БЮТ

На думку політолога Артема Біденка, сьогодні більшість політиків не мають чіткої політичної стратегії, і достеменно не визначилися, чи потрібні їм перевибори, чи ні: “Політики, а особливо лідери політичних партій та блоків досі не визначилися з темою виборів. Єдиним винятком є Юлія Тимошенко. Для неї однозначно вибори потрібні, вона бачить, що менше вона не отримає, а може отримати більше. Для всіх інших, вибори, це явно не прорахована тема. Дії політиків, які ми сьогодні бачимо часто суперечать одні одним, і виглядають, як хаотичний рух”.

Тим часом, регіонал Василь Кисельов подав до Верховної Ради законопроект, у якому мовиться про одночасні президентські та парламентські вибори у випадку рішення про розпуск Верховної Ради. А В’ячеслав Кириленко прогнозує, що правові підстави для розпуску парламенту скоро можуть з’явитися

Від “Аратти”: між тим навіть заангажовані “соціологічні дослідження” не можуть приховати беззаперечний факт: рівень довіри громадян до органів влади, які формуються під час виборів - стрімко падає. Це означає, що суспільство стоїть на порозі чергової кризи, при чому такої, що може просто змести так звані “правлячі еліти” із владних крісел, попри їхнє бажання.

І так завані “еліти”, зокрема у “більшовики”, це добре усвідомлюють: не даремно ж з'явилася заява соціаліста Волги про те, що непопулярна влада має намір захищатися від народу зброєю МВС, яку очолює його колега по партії Цушко; не даремно двічі не судимий прем'єр, отримавши міжнародного ляпаса у ФРН, миттєво заходився підвищувати пенсії та зарплатні; не даремно регіонал Кисельов подав законопроект про дострокові подвійні вибори, за умови якщо...

Проте, якщо дісно настане це “ЯКЩО”, якого тоднаково бояться і Президент, і “більшовики”, і деякі “демократи” - ніякі законопроекти не дпоможуть. Бо народ, який є єдиним конституційним джерелом влади, цілком спроможний вирішити це питання без участі збанкрутілих політиканів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Світ відповідав розмірам людини,
І людина була мірилом всіх речей”

Михайло Волошин

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.