Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Криму почалося «полювання на журналістів»

Пістолетне право Регіон: Автономна республіка Крим 8581 перегляд

Опубліковано - 14.03.2014 11:13 | Всі новини | Версія для друку

У Криму почалося «полювання на журналістів»
У Криму почалося «полювання на журналістів»
В Криму сепаратистська влада і російські військові відкрили справжнє полювання на журналістів – як українських, так і закордонних.

Лише за останню добу тут постраждало кілька працівників мас-медіа. Їх били, в них стріляли, блокували і брали в заручники.

Майже три години тривали переговори між «народними дружинниками Аксьонова», і правозахисниками про долю захопленого в заручники журналіста Давида Гефрі з французького Canal+. Той знімав штурм проросійськими радикалами військового складу пального і не встиг утекти від «дружинників», лише передав колегам свою камеру. Тільки після того, як інші журналісти віддали на вимогу нападників флешку із записаним відео штурму, французького телевізійника відпустили.

Останньому пощастило трохи більше від його колег із Німеччини, яким російські козаки розбили камери в Ялті. Купу телевізійного обладнання «самооборонці» в масках також відібрали у знімальної групи найбільшої норвезької телекомпанії NRK поблизу Армянська. Їх також звинуватили ще й у шпигунстві. Перед цим озброєні люди у формі «Беркута» пограбували знімальну групу італійського телеканалу SKAY TG24, яка намагалася зняти російські блок-пости на в’їзді до Криму. Погрожуючи зброєю, у журналістів відібрали не лише відеокамери, але й комп’ютери та телефони.

Валентина Самар, керівник Центру журналістських розслідувань, який збирає та оприлюднює всі факти нападів на журналістів та перешкоджання їхній професійній діяльності в окупованому Криму, каже, що вже спостерігаються чіткі тенденції залякування і перешкоджання роботі журналістів.

«Це виконання чиїхось наказів, а не просто надзвичайні випадки у надзвичайних умовах, в яких зараз перебуває Крим. Ми чітко бачимо, що зараз б’ють іноземних журналістів, забирають у них обладнання, атакують стримерів. Мета цих дій – залякати пресу, відбити бажання взагалі їхати до Криму, не дати показати правду», – зазначила Валентина Самар.

День «референдуму» стане загрозою для журналістів – експерти

За даними Інституту масової інформації, з початку кримської кризи на півострові постраждало понад 60 працівників мас-медіа. Севастопольська журналістка Тетяна Рихту цей список увійшла ще минулого тижня, після того, як на неї напали козаки біля штабу ВМС України. У середу на неї знову напали проросійські радикали.

Група «самооборонців» у Севастополі увечері 13 березня захопили редакцію інтернет-видання «Громадянська оборона» і заблокували її редактора Тетяну Рихтун. У заблокованому приміщенні її утримували кілька годин. Надійшла також інформація, яка ще не підтверджена, про захоплення «дружинниками» у Бахчисараї італійського фотографа.

Експерти прогнозують черговий сплеск насилля щодо журналістів у день референдуму 16 березня. Кримська влада запровадила спеціальну акредитацію на цей захід, але виставила стільки вимог, що голова Незалежної медіа-профспілки України Юрій Луканов назвав документ про це «Положенням про неакредитацію»

«Там вимагається стільки всіляких документів (сьогодні дедлайн, до речі), які не можливо зібрати. Це зроблено свідомо, для того, щоб відсіяти непотрібних журналістів, які, на думку влади, не є лояльними до неї. Неможливість прозоро висвітлювати цей захід може свідчити про його недемократичність, закритість. Є всі підозри, що тут щось не так», – зазначає Юрій Луканов. За його словами, журналістам слід бути особливо обережними і пильними у день кримського «референдуму».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Пістолетне право»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Особа, що не володіє мовою народу, на землі якого проживає, - гість або окупант, або раб цього окупанта”
Карл Маркс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.