Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Запрограмований одобрямс. Самопроголошена кримська влада рапортує про підсумки шоу «референдум»

Назад в СРСР Регіон: Автономна республіка Крим 20096 переглядів

Опубліковано - 17.03.2014 10:08 | Всі новини | Версія для друку

Запрограмований одобрямс. Самопроголошена кримська влада рапортує про підсумки шоу «референдум»
Запрограмований одобрямс. Самопроголошена кримська влада рапортує про підсумки шоу «референдум»
За «возз’єднання» з Російською Федерацією на «референдумі» в Криму проголосували 96,6% жителів, які прийшли на виборчі дільниці.

Про це повідомив голова комісії Верховної Ради з організації «референдуму» Михайло Малишев в ефірі Держтелерадіокомпанії «Крим».

Малишев повідомив, що вже опрацьовані 100% протоколів, ідеться про оперативні дані без урахування Севастополя.

Остаточні результати «референдуму» будуть підбиті після того, як до Сімферополя надійдуть паперові протоколи з усіх територіальних виборчих округів, зазначив Михайло Малишев.

У неділю голова кримського відділення Комітету виборців України Андрій Крисько заявив, що голосування в Криму проходило «з численними порушеннями» і «не має нічого спільного зі справжнім волевиявленням».

Верховна Рада Криму 6 березня ухвалила рішення приєднати Крим до РФ і винесла на «референдум» 16 березня два питання: «1) Ви за возз`єднання Криму з Росією на правах суб`єкта Російської Федерації? 2) Ви за відновлення дії Конституції Республіки Крим 1992 року і за статус Криму як частини України?»

14 березня Конституційний суд України визнав неконституційним рішення кримського парламенту про проведення «референдуму». 15 березня, Верховна Рада України достроково припинила повноваження парламенту Криму.

Також 15 березня стало відомо, що експерти Ради Європи з конституційного права (Венеціанська комісія) назвала «референдум» про приєднання Криму до Росії «нелегітимним».

Меджліс кримськотатарського народу закликав кримчан бойкотувати «референдум», а Верховну Раду та інші найвищі органі державної влади України – «негайно і спільно з міжнародними організаціями (ООН, ОБСЄ, Рада Європи, Європейський Союз) забезпечити вільне волевиявлення на здійснення кримськотатарським народом невід’ємного права на самовизначення на своїй історичній території Крим».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Назад в СРСР»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.