Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Вогнепальну зброю можуть скоро узаконити

За право людини 10472 перегляди

Опубліковано - 24.03.2014 14:52 | Всі новини | Версія для друку

Вогнепальну зброю можуть скоро узаконити
Вогнепальну зброю можуть скоро узаконити
В Україні закінчився місячник добровільної здачі зброї, який проходив з 4 по 21 березня. За словами глави МВС Арсена Авакова, до міліції принесли більше 1,5 тис. одиниць зброї, ще 3 тис. вилучили міліціонери.

Але, за оцінками експертів, це – 4% від усієї нелегальної зброї, яка є на руках у народу (за різними оцінками – близько 4 млн одиниць). У МВС попередили, що готуються «відловлювати» власників незареєстрованих стволів (за зберігання та використання КК передбачає від 3 до 7 років в’язниці).

За місяць добровільної здачі зброї в Харківській обл. зібрали 95 одиниць вогнепалів (рушниці, револьвери і пістолети), у Тернопільській – 58 одиниць зброї, а до одного зі столичних райуправлінь навіть гранату принесли! Напружена обстановка у Львові: там за місяць принесли кілька десятків вогнепалів, хоча в кінці лютого з райуправлінь під час погромів викрали 638 пістолетів, 43 АК, 6 гвинтівок і 3 тис. патронів.

«Щороку навесні та восени МВС проводить місячники. Але цього року він себе не виправдав – люди не готові віддавати зброю в неспокійній ситуації», – вважає голова Української асоціації власників зброї Георгій Учайкін.

Тим часом, депутати пропонують дозволити українцям вільно купувати і володіти зброєю – законопроект вже в парламенті і, якщо його приймуть, людей, що мають незаконні вогнепали, карати не будуть.

Співавтор проекту про легалізацію зброї, свободівець Юрій Сиротюк, пропонує дозволити українцям вільно купувати і розпоряджатися короткоствольними нарізними вогнепалами – пістолетами. Зараз легально купити можна тільки травматику, і це право є тільки у журналістів, працівників судів, держслужбовців і громадян, що беруть участь в охороні громадського порядку або держкордону.

«Це проект асоціації власників зброї, який пройшов річний етап громадського обговорення. А я, як суб’єкт законодавчої ініціативи, збираюся його зареєструвати», – пояснив Сиротюк.

Зараз документ знаходиться на обговоренні в профільному комітеті Ради з питань нацбезпеки і оборони, і поки що не зареєстрований в Раді. Прийняття такого закону підтримують багато депутатів як в коаліції, так і в парламентській опозиції, але тільки зі своїми правками: досконально прописати правила використання зареєстрованої вогнепальної зброї, а в 36-й і 39-й статтях КК детальніше прописати випадки, при яких зброя може використовуватися для самооборони.

«Дуже важливо, щоб процес демілітаризації був закінчений (Рада прийняла постанову про добровільну здачу вогнепалу ще в лютому. – Авт.). А законопроект, який сьогодні пропонує «Свобода», потрібно приймати в найкоротші терміни. Але його необхідно доопрацювати в плані посилення прав на реєстрацію зброї», – сказав Сегодня.ua член комітету з питань нацбезпеки і оборони Анатолій Кінах.

Але не всі в Раді поділяють оптимізм Сиротюка і Кінаха. «Я категорично проти прийняття такого проекту – ми можемо занурити країну в збройний хаос. Навіть у США і ЄС бувають випадки, коли якийсь божевільний розстрілює невинних людей. Правильну позицію зайняло МВС: люди повинні піти з вулиць і здати зброю. А хто жадає захищати Україну, ласкаво просимо до Нацгварадії», – сказав регіонал Михайло Чечетов.

«Якщо проект приймуть, влада дасть зрозуміти, що не проти володіння і придбання зброї з метою самозахисту. На кілька місяців МВС оголосить перехідний період. Протягом цього часу люди зможуть принести її в міліцію, зброю перевірять на участь у якихось злочинах. Якщо таких випадків не виявлять, людина повинна буде пройти навчання правильному поводженню з вогнепальною зброєю і отримати спеціальну ліцензію на її використання. Тільки тоді пістолет можна буде забрати собі», – сказав співавтор проекту Георгій Учайкін.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

3нання буває двох видів. Ми самі знаємо предмет або ж знаємо, де знайти про нього відомості ”
Бенджамін Франклін

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.