Аратта - На головну

12 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Марчук проти оприлюднення списків гебістських стукачків

Політика 6048 переглядів

Опубліковано - 5.03.2007 21:03 | Всі новини | Версія для друку

Марчук проти оприлюднення списків гебістських стукачків
Марчук проти оприлюднення списків гебістських стукачків
Архіви КДБ, що зберігаються у засіках Служби безпеки України, оприлюднені на 90%. Розголос інших 10% засекреченої інформації може завдати серйозного морального збитку родичам фігурантів архівних справ.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив колишній начальник СБУ Євгенії Марчук.

«Значна частина архівів КДБ за ці 15 років розкрита, я думаю, відсотків на 90», – повідомив він.

За словами Марчука, на основі розсекречених даних вже видано чимало художньої літератури і проведено чимало наукових досліджень. Крім того, за його словами, навколо архівів КДБ було створено і багато міфів. До таких Марчук відніс чутки про те, що в числі діючих політиків України є ті, хто співробітничали з КДБістами.

«Сьогодні не те, щоб у державному управлінні, а навіть на середніх і інших рівнях і близько немає тих, хто хоча б в якійсь мірі співпрацював з КДБ», – запевнив Марчук, передає «Новий Регіон».

«Гарантую вам, якби у вищій політиці були фігури, які дійсно заподіяли зло, співпрацювавши з КДБ, це було б відомо», – додав колишній очільник СБУ.

При цьому він підкреслив, що багато хто співпрацював з КДБ не з власної волі, а доноси робили під тягарем важких тортур.

«Я не є прихильником того, щоб сьогодні друкувати списки тих, хто співробітничав в тій чи іншій мірі з КДБ», – підкреслив Марчук.

Від “Аратти”: як засвідчила сучасна історія, країни, наприклад, ФРН, Чехословаччина, які оприлюднили списки осіб, які таємно співпрацювали із комуністичними спецслужбами і ухвалили закони про люстрацію - відновили інститути демократії значно скоріше, ніж ті, хто такого не зробив. Більш того, в країнах, де досі піклуються про публічну цноту стукачків, постійно виникають проблеми із політичними партіями, створеними із колишніх комуністів.

Україна не є виключенням. Ілюстрацією цього є нинішня правляча коаліція, яка складається як із колишніх партфункціонерів КПРС, так і діючих комуністів. Як вони піклуються про народ - вже відчув на собі кожен громадянин.

Чи варто тримати відкритими двері у владу для комуно-кримінальної політичної спільноти? А може дешевше для всіх назвати їх поіменно та заборонити посідати державні владні посади?
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.