Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


СБУ затримала російських диверсантів, які готували теракт проти ветеранів війни

Захист держави Регіон: Миколаївська область 9738 переглядів

Опубліковано - 30.04.2014 13:59 | Всі новини | Версія для друку

СБУ затримала російських диверсантів, які готували теракт проти ветеранів війни
СБУ затримала російських диверсантів, які готували теракт проти ветеранів війни
Служба безпеки України викрила та припинила злочинну діяльність групи осіб, які готувалися здійснити під час заходів до Дня Перемоги диверсійні акції.

Про це повідомив прес-центр СБУ в середу, 30 квітня.

"Зокрема, зловмисники планували здійснити вибух під час покладання ветеранами квітів до монумента Великої Вітчизняної війни в обласному центрі", - йдеться в повідомленні СБУ.

29 квітня співробітники СБУ в рамках кримінального провадження за ч.2 ст.110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) провели обшуки в квартирах і автомобілях кількох місцевих жителів, що входять до складу «групи сепаратистського спрямування».

У ході слідчих дій було виявлено і вилучено комп’ютерну техніку з листуванням про організацію силових акцій в Миколаєві, кошторисами витрат для фінансування місцевих груп сепаратистів, ескізами листівок сепаратистського змісту.

Співробітники СБУ також вилучили готові листівки, методичні рекомендації з організації акцій щодо дестабілізації ситуації в області та специфіки управління натовпом, списки громадян, яких зловмисники планували залучати до силових дій, детальні карти спостереження за розташованими на в’їздах в Миколаїв блокпостами, списки активістів проукраїнських організацій та ін. У зловмисників вилучено також велику кількість масок-балаклав, травматичну і холодну зброю.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Люди, які ніколи не оглядалися на предків, не дбатимуть про нащадків”
Едмунд Берк

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.