Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Парламент розглянув законопроект про тарифи ЖКГ. У першому читанні

Влада 6074 перегляди

Опубліковано - 14.03.2007 16:40 | Всі новини | Версія для друку

Парламент розглянув законопроект про тарифи ЖКГ. У першому читанні
Парламент розглянув законопроект про тарифи ЖКГ. У першому читанні
Верховна Рада України взяла за основу в першому читанні проект закону “Про внесення змін і доповнень до закону України “Про житлово-комунальні послуги” (щодо встановлення плати за комунальні послуги)”.

Законопроект внесений народним депутатом від партії “Регіонів” Ярославом Сухим.

Таким чином, коаліція виконала вимогу опозиції про подолання тарифної кризи, однак БЮТ така ситуація не влаштовує.

Даним документом передбачається, що зміна цін/тарифів на житлово-комунальні послуги (ЖКП) може здійснюватися тільки за умов, які не залежать від господарської діяльності підприємств і організацій, що забезпечують функціонування житлово-комунального комплексу.

Крім того, встановлюється, що у випадку надмірного росту цін/тарифів на ЖКП, затверджених органами місцевого самоврядування, Кабінет міністрів може тимчасово встановлювати граничний рівень цін/тарифів на ЖКП по окремих регіонах. Даний законопроект погоджений з урядом.

При підготовці документа до другого читання будуть враховані окремі положення законопроекту, внесеного лідером БЮТ Юлією Тимошенко, яким пропонується обмежити розмір можливого підвищення тарифів на ЖКП і на встановлення безпосередньої залежності такого підвищення від темпів збільшення середньої заробітної плати працівників промисловості.

Також проектом передбачається надати центральному органові виконавчої влади з питань регуляції електроенергетики права формувати державну політику щодо встановлення цін/тарифів на послуги по центральному опаленню, водопостачанню і водовідводу.

За прийняття даного проекту закону проголосували 247 народних депутатів з 249 присутніх у сесійній залі: від партії “Регіонів” - 185, від Блоку Юлії Тимошенко - 5, від Нашої України - 1, від Соціалістичної партії - 30, від Комуністичної партії - 21 і 5 позафракційних депутатів.

Подолання тарифної кризи є однією з 17 умов, пред’явлених опозицією до парламентської більшості. Раніше народний депутат від БЮТ Олександр Турчинов заявив, що антикризова коаліція навмисне внесла альтернативний законопроект щодо врегулювання цін і тарифів на ЖКП, щоб не підтримувати законопроект опозиції.

"Таким чином, вони демонструють, що йдуть на співпрацю. Це не співпраця", - зазначив Турчинов. За його словами, законопроект депутата від ПР Сухого, "вихолощує всю проблематику захисту населення від підвищення тарифів".

Раніше лідер фракції партії “Регіонів” Раїса Богатирьова заявила, що антикризова коаліція готова сісти за круглий стіл з опозицією.

"Ми готові сісти за круглий стіл, готові розглядати всі законодавчі ініціативи, що будуть у парламенті, у тому числі і від фракції БЮТ, і дати на законодавчому рівні відповідь. Іншим шляхом вирішити які-небудь питання не вдасться", - сказала вона.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.