Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Турботами” влади молоді українки потрапляють у сексуальне рабство. До братньої Москви

Кримінал 8011 переглядів

Опубліковано - 16.03.2007 14:37 | Всі новини | Версія для друку

“Турботами” влади молоді українки потрапляють у сексуальне рабство. До братньої Москви
“Турботами” влади молоді українки потрапляють у сексуальне рабство. До братньої Москви
У Валках, що на Харківщині, почався суд над людиною, яку правоохоронці звинувачують в торгівлі людьми. 32-річний Вадим Бондаренко, за версією слідчих, продавав своїх односельчанок в сексуальне рабство до Москви.

Про бізнес з продажу людей ніхто б не дізнався, коли б не вона. Наталя була останньою жертвою, - але її продавати в рабство Вадим Бондаренко - обвинувачений у справі - й не збирався. На очних ставках говорив, що полюбив дівчину. Силою відвіз та зачинив в підвалі свого будинку.

Там він тримав дівчину півроку. Знущався, бив, примушував писати записки батькам: «хочете повернути дочку - платіть 2 тисячі доларів». Батьки забили на сполох.

Все це - інформація слідчих. Сама Наталка спілкуватися на камеру не хоче - вибачається і пояснює, що тепер, навіть в рідне село приїжджає тільки вночі.

Олександр Дунай, оперуповноважений УБОЗ: «Спочатку було порушено справу за статтею 189, частина третя, тобто здирство. Після чого детально дізналися у Наталі, з якою метою це робилося і повстановлювали потерпілих».

Вісім дівчат. Всі – із Харківської області. Співробітники УБОЗу і Служби безпеки України з'ясували: злочинний бізнес розпочався приблизно 7 років тому. Тоді, Вадим Бондаренко запропонував першій претендентці відправитися в російську столицю.

Алла: «Запропонував працювати офіціанткою, значить, в місті Москві – хороша зарплата, одяг, природно, вигляд. Ну, коротше, все, як годиться».

Дівчат Вадим або спокушав і запрошував в гості - запевняв, що є квартира в Москві, - або пропонував високу зарплату. Вибирав ретельно: в основному, до списку жертв потрапляли неповнолітні з бідних сімей.

У Москві 3 підєльники Вадима відбирали у дівчат документи, приставляли охорону - сутенерів - і відправляли на арендовані квартири. Вадиму за одну дівчину платили до 300 доларів.

Алла: «Приїхали до Москви. Природно, що не офіціанткою, а займатися проституцією. Куди? Виходу немає, тим більше - неповнолітня, документів немає, грошей теж немає. Куди рипатися – нікуди. Виходу не було ніякого».

Всіх дівчат сутенери через півроку-рік «роботи» відправляли додому. Одних – тому, що більше не подобалися клієнтам. Інших – тому, що рідні, не дочекавшись звісток, розпочинали пошуки. Наприклад, публікували фотографії в місцевій газеті у рубриці «Розшук».

Марина: «А я вранці сказала: «Або документи або я взагалі звідси нікуди не вийду!». Ну, мені віддали документи, все, зібралася і виїхала...»

Але втікати від сутенерів - без документів і грошей - деяким все-таки вдавалося, розповідають дівчата. Правда, одразу ж додають: після втечі не всі поверталися додому.
Валерій Салманов, начальник відділу УБОЗ: «Звозилися туди не обов'язково всі скопом, а по одній. І те, що ми виявили 8 осіб, тобто, задокументували 8 осіб, те, що вони так би мовити... А скільки там насправді було – ми встановлюємо до нині».

Галина Гайош – вона мешкає в 60 кілометрах від Валків – дочку Оксану не бачила 4 роки. Згадує, що Вадим Бондаренко до дочки залицявся - і дівчина легко погодилася на його пропозицію поїхати до Москви. Галина упевнена: з дочкою щось трапилося, Оксана ніколи б не залишила маленького сина.

Галина Гайош, мама: «Ну, оскільки кавалер спілкувався, приїхав запросив до себе до дому. Вона збиралася, я кажу: «Ну, ти ж не надовго» - у неї хлопчик залишився удома, йому 5 років ще не було...»

Про життя в російській столиці колишні рабині розповідають легко, і навіть з посмішкою. Але запевняють, що до поїздки у Москву цинічними не були.

Алла: «Я не говорю, що я зараз не плачу. Але буває, насниться, оті всі страшні історії – прокидаєшся із сльозами».

З тих пір, як правоохоронці знайшли Наталю в підвалі - після піврічного ув’язнення - минуло декілька місяців. До психологів за цей час вона зверталася кілька разів. Мати дітей - ні Наталія, ні решта дівчат тепер не можуть.

Деякі з них вже звернулися до суду –вимагають моральної компенсації. Правда, ці гроші вони отримають не скоро, упевнені правоохоронці.

Окрім торгівлі людьми й здирства, 32-річного Вадима Бондаренка звинувачують ще в декількох злочинах: наприклад, в спробі зґвалтування. Тому суд, вважають адвокати, може затягнуться – мінімум на півроку.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Марно пояснювати дурням і начальникам: перші слухають і нічого не розуміють, другі все розуміють і тому не слухають”
Михайло Мамчич

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.