Аратта - На головну

12 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна планує закупити 1,5 млрд кубометрів російського газу

Газоват 6015 переглядів

Опубліковано - 14.11.2014 11:29 | Всі новини | Версія для друку

Україна планує закупити 1,5 млрд кубометрів російського газу
Україна планує закупити 1,5 млрд кубометрів російського газу
Україна Україна планує до кінця цього купити у російського газового монополіста компанії “Газпром” близько 1,5 млрд кубометрів газу на раніше обумовлених умовах попередньої оплати.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

При цьому обсяг закупівлі наступного року, за попередніми оцінками міністерства, становитиме близько 1 млрд кубометрів (йдеться про закупівлі газу в січні-березні 2015 року, згідно з брюссельськими домовленостями від 30 жовтня ц.р. - УНІАН).

"Наші попередні плани - купити до кінця року 1,5 млрд кубометрів газу. І, залежно від погоди, до 1 млрд кубометрів наступного року", - цитує прес-служба міністра Юрія Продана.

У прес-службі наголосили, що опалювальний сезон почався пізніше звичайного у зв’язку зі сприятливими погодними умовами, він проходить спокійно. Поки Україні не потрібні додаткові закупівлі газу. "Крім того, спрацювали заходи з економії палива", - зазначив Продан.

Як повідомлялося раніше, Україна перестала одержувати російський газ з середини червня поточного року через невизначеність умов поставок, ціни палива, а також механізму оплати існуючих боргів за паливо. Наприкінці жовтня в Брюсселі у форматі Україна – Росія – Європейський Союз було підписано протокол, що визначає умови оплати боргу, обсяг якого становить 3,1 млрд дол і частину якого – 1,45 млрд дол – Україна вже погасила, ціну нових поставок газу і умови його поставок. Відповідно до протоколу, Україна може купувати російське паливо в будь-яких обсягах і з будь-якої дати. Раніше використовуваний «Газпромом» принцип «бери або плати» не застосовується.

Ціна російського газу для України в 4 кварталі 2014 року становитиме 378 дол. за тис. кубометрів, у першому кварталі 2015 року – 365 дол. у зв’язку з динамікою ціни на нафту. Досягнуті домовленості є тимчасовими і діють до 31 березня 2015 року. Остаточні умови поставок російського газу до України, а також ціну палива повинен визначити Арбітражний суд Стокгольма, куди Україна звернулася з позовом навесні поточного року.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.