Аратта - На головну

11 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У нардепів-більшовиків вже з'явилося бажання співпрацювати із Президентом. Одночасно із його перевиборами

Коаліція «С.Р.А.К.А» 5883 перегляди

Опубліковано - 30.03.2007 11:42 | Всі новини | Версія для друку

У нардепів-більшовиків вже з'явилося бажання співпрацювати із Президентом. Одночасно із його перевиборами
У нардепів-більшовиків вже з'явилося бажання співпрацювати із Президентом. Одночасно із його перевиборами
Парламентська коаліція, у разі видання Президентом Віктором Ющенком Указу про розпуск парламенту і проведення дострокових парламентських виборів, домагатиметься переобрання Глави держави.

Про це вчора заявила координатор парламентської більшості, лідер фракції партії Регіонів Раїса Богатирьова в ефірі телеканалу «1+1».

Богатирьова також заявила, що у випадку, якщо Президент Ющенко підпише такий Указ, то 45 народних депутатів з парламентської коаліції звернуться до Конституційного Суду з вимогою дати офіційне тлумачення щодо конституційності цього документа.

«Ми діятимемо в конституційному полі. Якщо з'явиться нова дата виборів, 45 народних депутатів звернуться до Конституційного Суду, щоб бачити тлумачення, чи є конституційним Указ щодо виборів у Верховну Раду. Якщо саме Президент хоче дострокових виборів, він буде - і ми йому допоможемо - переобиратися знову», - заявила Богатирьова.

В той же час Богатирьова заявила, що в ситуації, що склалася, діалог є найкращим способом вирішення гострих питань. «Сьогодні є всі підстави провести додаткові переговори», - додала вона. Координатор більшості підкреслила, що коаліція не одержувала письмових документів, підписаних Президентом України, в яких позначалася б мета політичних консультацій і були б обкреслені задачі, які необхідно вирішити.

Вона також заявила, що Президент Ющенко не має права втручатися в роботу парламенту. «Президент не апостол, щоб не дотримувати Конституцію і втручатися в роботу незалежних гілок влади, якою є ВР», - сказала Богатирьова, додавши, що народні депутати, як і Президент України, мають прямий мандат довіри народу.

За її словами, коаліція вимагає від Глави держави визнати її легітимність. Богатирьова підкреслила, що депутати, які сьогодні мають бажання співпрацювати з коаліцією, «тікають від опозиції через те, що не можуть виконувати свої передвиборчі обіцянки і виконувати присягу».

Як повідмлялося раніше Глава держави Ющенко запрошує на п'ятницю, 30 березня, в свій Секретаріат Президента керівництво Верховної Ради і керівників парламентських фракцій, щоб офіційно донести їм свою позицію з приводу «парламентської кризи». За його словами, якщо структура парламентської більшості не відповідатиме вимогам Конституції України, в країні доведеться проводити дострокові парламентські вибори.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.