Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ядерні погрози Росії матимуть вплив на нерозповсюдження ядерної зброї у світі

Політика 6060 переглядів

Опубліковано - 16.04.2015 13:35 | Всі новини | Версія для друку

Ядерні погрози Росії матимуть вплив на нерозповсюдження ядерної зброї у світі
Ядерні погрози Росії матимуть вплив на нерозповсюдження ядерної зброї у світі
Незаконна анексія Криму Росією та порушення нею Будапештського меморандуму, де вона виступила гарантом безпеки України, матимуть серйозні наслідки для майбутніх зусиль нерозповсюдження ядерної зброї та роззброєння у світі.

Про це у Європарламенті заявив Яцек Биліца, головний радник і спеціальний представник із питань нерозповсюдження та роззброєння при Європейській службі зовнішньої діяльності.

«Агресія щодо України, нелегальна анексія Криму та порушення Будапештського меморандуму, який містив набір гарантій України, яка у 1994-му стала неядерною державою, матимуть серйозні наслідки для нерозповсюдження ядерної зброї у майбутньому», – заявив Яцек Биліца.

На його думку, особливе занепокоєння викликає те, що «всі ці дії супроводжуються риторикою погроз приведення до готовності російської ядерної зброї на тлі того ж питання Криму».

Обговорюючи воєнно-стратегічну ситуацію в басейні Чорного моря після незаконного приєднання Криму до Росії, представник Європейської служби зовнішньої діяльності підкреслює, що Євросоюз чітко й послідовно засуджує російську агресію та нелегальну анексію Криму.

«Ми сподіваємося, що питання гарантій ядерної безпеки з боку країн, які мають цю зброю, тим державам, які ядерної зброї не мають, для ядерних держав залишатимуться головними», – заявив представник європейської дипломатичної служби.

У березні у документальному фільмі про анексію Росією Криму Володимир Путін заявив, що був готовий привести в стан бойової готовності ядерні сили після зміни влади в Україні у 2014 році і незадоволення з цього приводу частини проросійськи налаштованих жителів Кримського півострова.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.