Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Представник України в ОБСЄ поінформував місію про наступ російських бойовиків.

Захист держави 5511 переглядів

Опубліковано - 3.06.2015 18:48 | Всі новини | Версія для друку

Представник України в ОБСЄ поінформував місію про наступ російських бойовиків.
Представник України в ОБСЄ поінформував місію про наступ російських бойовиків.
У Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін проінформовано представників Спільної моніторингової місії ОБСЄ про ескалацію терористами збройного конфлікту в районі Мар’їнка - Красногорівка.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

Загострення ситуації почалася сьогодні вночі з активного застосування бойовиками окремих районів Донецької області (ОРДО) реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) по н.п. Піски, Мар’їнка, Невельське та Водяне.

Внаслідок цих обстрілів Мар’їнка дотепер охоплена пожежою.

Наразі в районі н.п. Мар’їнка та Красногорівка іде штурм позицій ЗС України незаконними збройними формуваннями ОРДО у кількості до 1000 бойовиків за підтримки танків, БМП, 122 мм та 152 мм артилерії.

"Це відверте та цинічне нехтування усіма домовленостями, і в першу чергу Мінськими угодами, які лежать в основі всеохоплюючого припинення вогню," - заявив керівник української сторони Спільного центру генерал-майор Андрій Таран.

Під час ранкового щоденного брифінгу українська сторона у присутності представників СММ ОБСЄ звернулась до представників Збройних сил РФ у складі СЦКК з вимогою вплинути на так зване керівництво ОРДО та припинити наступ НЗФ.

Окремо було підкреслено, що в іншому випадку ЗС України будуть вимушені повернути на огневі позиції та застосувати артилерійське озброєння калібром понад 100 мм, яке, на виконання Мінських домовленостей, було раніше відведено від лінії розмежування сторін.

"Для зупинення цього зухвалого наступу бойовиків, українська сторона буде вимушена застосувати всі необхідні засоби. Прошу розцінювати їх застосування саме як відповідь на спробу захоплення територій, підконтрольних українській владі. Наразі, мова вже йде не про припинення вогню, а про зупинку ескалації конфлікту," - заявив генерал-майор Андрій Таран.

"Буде зроблено все, щоб припинити вторгнення НЗФ на територію, підконтрольну Україні", - додав він.

Протягом певного часу підрозділи ЗС України стримували наступ ворога наявним на позиціях озброєнням. Лише після того, як стало зрозуміло, що жодні заклики української сторони не знайшли відповідної підтримки з боку російської сторони, було підведене і застосоване важке артилерійське озброєння. Наступ бойовиків був зупинений.

"Незаконні збройні формування повинні чітко усвідомити, що українська армія завжди дасть їхнім зазіханням гідну відсіч. Вирішення цього конфлікту можливе лише шляхом мирного врегулювання на основі імплементації Мінських угод, розпалювання збройної фази протистояння є неприпустимими", - наголосив генерал-майор Андрій Таран.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Не знаючи минулого, неможливо зрозуміти справжній сенс сьогодення і мету майбутнього ”
Максим Горький

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.