Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


67% українців за вступ до ЄС, 53% підтримують курс на НАТО

Громадська думка 14269 переглядів

Опубліковано - 10.06.2015 13:20 | Всі новини | Версія для друку

67% українців за вступ до ЄС, 53% підтримують курс на НАТО
67% українців за вступ до ЄС, 53% підтримують курс на НАТО
Згідно з результатами дослідження, проведеного фахівцями американського дослідницького інституту Pew Research Center з 6 по 15 травня 2015 року, більшість українців, близько 67% підтримують вступ України до ЄС

Про це повідомляється на офіційному сайті інституту.

Як зазначається, майже 53% українців виступають за приєднання країни до НАТО, ще 32% поки не готові відповісти на це питання.

Повідомляється також, що протистояння між Заходом та Росією посилилось після розгортання військових дій на Сході України. Тільки 12% росіян позитивно ставляться до НАТО, тоді як майже половина росіян вважають НАТО найбільшою загрозою для Москви.

Крім того, росіяни у переважній більшості випадків негативно ставляться до вступу України в НАТО. 83% категорично проти приєднання до НАТО і 68% не підтримують ідею вступу України до ЄС.

Разом з тим, позитивне ставлення до Росії громадян США та країн ЄС зменшилось на 30%, порівняно з 2013 роком, до початку конфлікту.

47% українців розглядають можливість переговорів із сепаратистами та Росією, тоді як менше чверті, близько 23%, виступають за військовий шлях вирішення конфлікту на Сході.

Повідомляється, що серед українців існують розбіжності у баченні територій країни. Відтак, більшість населення виступає за збереження статусу Луганської та Донецької областей у складі України, як це було раніше, під контролем державної влади (51%).

Разом з тим, 33% опитаних наполягають на збільшенні регіональної автономії територій.

Крім того, згідно з результатами дослідження, більше третини росіян (35%) підтримують відокремлення цих областей та перетворення їх на незалежні одиниці. Ще майже чверть виступають за приєднання Луганської та Донецької областей до складу Росії.

У дослідженні брали участь більше 11 тисяч респондентів з країн НАТО, а також мешканці України та Росії, які досягли 18 років.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Минулі покоління лишили нам не так розв`язання проблем, як самі проблеми”
Сенека

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.