Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Лідери «нормандської четвірки» домовилися про зустрічі

Політика 6229 переглядів

Опубліковано - 10.09.2015 10:56 | Всі новини | Версія для друку

Лідери «нормандської четвірки» домовилися про зустрічі
Лідери «нормандської четвірки» домовилися про зустрічі
Лідери чотирьох країн «нормандського» формату телефоном домовилися про зустрічі своїх голів МЗС у Берліні 12 вересня, а особисто зустрітися планують на початку жовтня в Парижі, повідомили прес-служби всіх чотирьох керівників.

Зокрема, повідомили в Києві, в перебігу розмови президента України Петра Порошенка з канцлером Німеччини Анґелою Меркель і президентами Франції Франсуа Олландом і Росії Владіміром Путіним «лідери України, Німеччини і Франції погодилися, що проведення псевдовиборів в окремих районах Донецької та Луганської областей буде порушенням мінських домовленостей і поставить під загрозу весь процес подальшого політичного врегулювання».

Серед іншого, президент України наголосив на необхідності виведення всіх іноземних військ із окупованих територій та відновлення повного контролю України над державним кордоном, а також закликав негайно звільнити усіх українських заручників, зокрема й тих, хто незаконно утримується в російських тюрмах – Олега Сенцова, Олександра Кольченка і Надію Савченко, мовиться в повідомленні його прес-служби.

У повідомленні з Берліна підтверджено лише, що сторони домовилися про необхідність досягти наступними тижнями домовленості про час і модальності місцевих виборів в окремих районах Донбасу, що мають ґрунтуватися на законодавстві України і стандартах БДІПЛ ОБСЄ.

Згадок про це немає у прес-релізі Єлисейського палацу. Там сформулювали так, що треба визначити узгоджену дату організації місцевих виборів в окремих районах Донбасу, і паралельно «необхідно вести роботу щодо модальностей цих виборів і щодо просування в бік місцевої автономії».

У Кремлі ж, як завжди, повідомили, що російський президент «вкотре акцентував необхідність якнайшвидшого налагоджування повноцінного прямого діалогу між київською владою і представниками південного сходу».

Крім того, в повідомленні з Москви названа точна дата особистої зустрічі чотирьох лідерів, якої немає у трьох інших прес-релізах, – 2 жовтня.

Усі чотири прес-служби повідомили, що сторони привітали дотримання останнім часом режиму припинення вогню на лінії протистояння та інший поступ, досягнений у роботі Тристоронньої контактної групи, й закликали якнайшвидше укласти і виконати домовленість про відведення озброєнь калібру до 100 міліметрів.

Формат «нормандської четвірки» був сформований у червні 2014 року – після зустрічі лідерів України, Франції, Німеччини та Росії у французькій Нормандії на урочистостях із нагоди 70-річчя висадки військ союзників.

Попередня особиста зустріч «четвірки» відбулася в лютому 2015 року, тоді за її результатами були укладені чергові мінські домовленості, відомі як Комплекс заходів чи «Мінськ-2».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Люди, які ніколи не оглядалися на предків, не дбатимуть про нащадків”
Едмунд Берк

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.