Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Про що домовилися очільники МЗС «Нормандської четвірки»?

Політика 6213 переглядів

Опубліковано - 14.09.2015 11:34 | Всі новини | Версія для друку

Про що домовилися очільники МЗС «Нормандської четвірки»?
Про що домовилися очільники МЗС «Нормандської четвірки»?
У минулу суботу відбулися переговори міністрів іноземних справ Німеччини, Росії, України і Франції щодо мирного врегулювання російської агресії проти України.

Переговори Франка-Вальтера Штайнмаєра, Лорана Фаб’юса, Павла Клімкіна та Сєргєя Лаврова тривали близько трьох годин і, за словами очільника німецького зовнішньополітичного відомства «були менш конфронтаційними». Штайнмаєр додав, що міністри обговорили весь комплекс питань безпеки на Донбасі.

За словами міністра закордонних справ Росії Сєргєя Лаврова, учасники зустрічі виступили за якнайшвидше напрацювання угоди про відведення озброєнь на Донбасі і погодилися подолати розбіжності щодо місцевих виборів у цьому регіоні.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що «значний прогрес» у переговорах щодо врегулювання конфлікту на сході України. Виступаючи після зустрічі зі своїми французькими, російськими, українськими колегами в Берліні 12 вересня, Штайнмаєр сказав, що міністри «досягли прогресу в деяких важливих речах».

Штайнмаєр висловив сподівання, що сторони перемовин вже найближчим часом дійдуть угоди про відведення важкого озброєння.

Керівники міністерств закордонних справ України, Німеччини, Франції та Росії на зустрічі у Берліні наголосили на важливості якнайшвидшого відведення танків, гармат калібром до 100 міліметрів та мінометів калібром до 120-ти під наглядом місії ОБСЄ. Про це йдеться в повідомленні українського МЗС на сайті відомства.

«Сторони погодилися щодо важливості якнайшвидшого досягнення домовленості стосовно відведення танків, гармат калібром до 100 мм та мінометів калібром до 120 мм за посиленого моніторингу та верифікації з боку Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, зокрема шляхом створення постійно діючих пунктів Місії вздовж лінії зіткнення», – йдеться в повідомленні.

В українському МЗС заявили про важливість «дотримання послідовного підходу у відведенні легких, а також ефективне завершення відведення важких озброєнь».

Очільник МЗС Павло Клімкін наголосив на необхідності розпочати обговорення принципу проведення місцевих виборів в окремих районах Донбасу на основі українського законодавства, а також прискорити процес звільнення полонених.

«Результати зустрічі міністрів закордонних справ ляжуть в основу роботи наступного саміту лідерів чотирьох держав, що відбудеться найближчим часом в Парижі», – йдеться в повідомленні МЗС

Формат «нормандської четвірки» був сформований у червні 2014 року – після зустрічі лідерів Німеччини, Франції, Росії та України в Нормандії на урочистостях з нагоди 70-річчя висадки військ союзників.

Зустріч «четвірки» в лютому 2015 року на рівні лідерів держав мала результатом підписання в Мінську нових домовленостей, так званого «Мінська-2». Ці домовленості передбачали, зокрема, припинення вогню на лінії контакту сторін на Донбасі, відведення великокаліберної зброї, обмін полоненими тощо.

24 серпня лідери України, Німеччини та Франції мали зустріч у Берліні – без участі російського президента Путіна.

За матеріалами «Радіо Свобода»
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

В цілому, люди працюють більш напружено й більш інноваційно, якщо їх не примушують. Зовсім інша картина там, де їм жорстко вказують, що робити”
Соічіро Хонда

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.