Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Які ж вибори без скандалу? ЦВК порушує закон, скасовуючи другий тур у Павлограді

Самоврядування 12322 перегляди

Опубліковано - 28.10.2015 14:23 | Всі новини | Версія для друку

Які ж вибори без скандалу? ЦВК порушує закон, скасовуючи другий тур у Павлограді
Які ж вибори без скандалу? ЦВК порушує закон, скасовуючи другий тур у Павлограді
Центральна виборча комісія грубо порушує законодавство про місцеві вибори, скасовуючи другий тур виборів мера Павлограда Дніпропетровської області, заявляє Комітет виборців України (КВУ).

Як йдеться в заяві, на думку ЦВК, одним із критеріїв ухвалення територіальною виборчою комісією рішення про проведення повторного голосування з виборів міського голови є відомості щодо кількості виборців, включених до списків виборців на виборчих дільницях відповідного міста, внесені до протоколу про результати виборів у відповідному єдиному одномандатному виборчому окрузі з виборів.

«Таким чином, Центральна виборча комісія підміняє поняття «виборча система» і «повторне голосування». Кількість виборців у місті 90 тисяч і більше є не підставою для проведення повторного голосування, а підставою для визначення виборчої системи для виборів певного міського голови. Повторне голосування, яке відбувається за умови, що жоден із кандидатів не отримає більше ніж 50% голосів, є вже наслідком застосування мажоритарної виборчої системи абсолютної більшості», – йдеться в заяві КВУ.

Експерти нагадали, що, згідно із законодавством, інформація про кількість виборців, а також про виборчу систему, за якою проводяться вибори мера, оприлюднюється ЦВК на її офіційному сайті і в ЗМІ.

«Як бачимо, ЦВК повідомляє не лише про кількість виборців, а саме про виборчу систему, яка визначається для конкретних місцевих виборів заздалегідь – не пізніше як за п’ять днів до дня виборчого процесу. Таким чином, виборча система для виборів міського голови Павлограда повинна визначатися на основі інформації, оприлюдненої ЦВК станом на 1 серпня 2015 року, тобто має застосовуватися мажоритарна система абсолютної більшості», – наголошують у КВУ.

27 жовтня Центральна виборча комісія ухвалила рішення, згідно з яким вирішила не виділяти додаткових коштів на проведення другого туру виборів мерів у містах із кількістю виборців менше ніж 90 тисяч людей. Роз’яснення ухвалене у зв’язку з тим, що станом на початок виборчого процесу в Павлограді налічувалося 90,3 тисячі виборців, проте на виборах павлоградського міського голови 25 жовтня до списків для голосування було внесено 89,8 тисячі виборців, і згідно із законом в цьому місті не може бути другого туру виборів мера.

У Павлограді протестують через це рішення ЦВК.

У Павлограді за підсумками голосування 25 жовтня лідирують кандидат від «Опозиційного блоку» Анатолій Вершина і кандидат від партії «Укроп» Євген Терехов. Євген Терехов є демобілізованим бійцем АТО, одним із захисників Донецького аеропорту. Його опонент Анатолій Вершина – перший заступник міського голови, він уже працював міським головою Павлограда.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Самоврядування»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.