Аратта - На головну

16 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Як з’ясували науковці, сало виявилося кориснішим за оливкову олію

Охорона здоров`я 22340 переглядів

Опубліковано - 11.11.2015 03:51 | Всі новини | Версія для друку

Смажити на салі краще для здоров’я ніж на рослинній олії
Смажити на салі краще для здоров’я ніж на рослинній олії
Фахівці довгий час рекомендували вживати в їжу рослинні олії. Однак з’ясувалося, що при нагріванні вони виділяють велику кількість токсичних хімічних сполук. Ці альдегіди можуть викликати рак, хвороби серця і навіть недоумство.

Нове дослідження продемонструвало: корисніше за все готувати їжу на свинячому салі, вершковому маслі або кокосовій олії. До такого висновку дійшли вчені з Університету Де Монфорт після 20 років спостережень, повідомляє The Daily Mail.

Дослідники виявили: риба, що приготовлена на кукурудзяній або соняшниковій олії, містить в 200 разів більше токсичних альдегідів, ніж рекомендується за міжнародними стандартам безпеки. Між іншим, раніше експерти рекомендували віддавати перевагу саме поліненасиченим жирам.

Справа у тому, що при нагріванні всі олії вступають в однакові хімічні реакції. Але поліненасичені жири, що містяться, наприклад, в оливковій олії, виділяють набагато більше токсичних сполук, ніж мононенасичені жири. Насичені жири виявилися найбезпечнішими. Токсичні побічні продукти призводять до таких проблем, як рак, вади розвитку при вагітності, запалення, хвороби серця, виразки шлунка та гіпертонії.

Продукти окислення ліпідів здатні накопичуватися в організмі і чинити негативний вплив на здоров’я через певний час. У першу чергу, вчені рекомендують відмовитися від смаженої їжі. Так, як більшості людей це не під силу, слід вибирати для приготування їжі правильне масло. Наприклад, кокосове. Воно містить до 90% насичених жирів, які безпечні для здоров’я.

Або наше добре відоме сало :)
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Охорона здоров`я»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.