Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ГПУ встановила, що “тітушками” керувала міліція

Кримінал 13035 переглядів

Опубліковано - 18.11.2015 16:54 | Всі новини | Версія для друку

“Тітушки” в Маріїнському парку. 2014 р.
“Тітушки” в Маріїнському парку. 2014 р.
Нині також невідомою залишається доля 408 автоматів, виданих “тітушкам” зі складів у лютому 2014 року.

Координацію "тітушок" за часів Майдану здійснював тодішній міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко за вказівкою Віктора Януковича, про що свідчать дані розслідування.

Начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк на прес-конференції в Києві сьогодні, 18 листопада, підкреслив: "Зводилася координація цієї діяльності на колишньому міністрі внутрішніх справ Захарченку і людях з його оточення, які здійснювали координацію, підбір та фінансування цих "тітушок" та їхніх організаторів. Це все робилося з відома та за вказівкою колишнього президента, як це встановлено в повідомленні про підозру".

Окрім того, заступник начальника департаменту карного розшуку Національної поліції України Сергій Тихонов під час прес-конференції повідомив: "Значну кількість зброї, яку видавали зі складів... військовослужбовцям, працівникам міліції, а також представникам злочинних угруповань, повернено. Але повернено ту зброю, яку видавали правоохоронцям. На сьогодні залишається невідомою доля 408 автоматів, розданих із бази".

На це Горбатюк додав, що видача зброї "тітушкам" відбувалася після розстрілів: "Видача зброї здійснювалася вже після розстрілів, тобто ввечері 20 лютого. Влада вже на той час вважала, що правоохоронні органи у своїй частині дії здійснили, далі вони вже озброюють "тітушок", які, ймовірно, їх захищатимуть".

Представник ГПУ також зазначив, що зі складів МВС представникам "тітушок" видали, окрім 408 одиниць вогнепальної автоматичної зброї, ще 90 тис. набоїв. "За видачу зброї також повідомлено про підозру колишньому міністру внутрішніх справ Захарченку, його заступнику Ратушняку, начальнику департаменту ресурсного забезпечення Зінову, які безпосередньо давали вказівки на видачу цієї зброї, також трьом представникам складів МВС повідомлено про підозру, на цей час слідство стосовно них завершується. Крім того, повідомлено про підозру п’ятьом так званим "тітушкам", одного з яких заарештовано, інші перебувають у розшуку", - зауважив Горбатюк.

Як повідомлялося раніше, сьогодні, 18 листопада в ГПУ заявили, що ініціатива ухвалити "диктаторські закони" 16 січня 2014 року виходила від Януковича.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Немає більш вірної ознаки поганого устрою міст, ніж велика кількість в них юристів і лікарів ”
Платон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.