Аратта - На головну

13 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Заліщики (Тернопільська область), після нападу Німеччини на Польщу в 1939 році, деякий час перебував польський уряд. А вже після вступу у війну Радянського Союзу, цей уряд через Румунію евакуюється в Англію, й до 1945 року вважався легітимним урядом Польщі...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На Європейській площі триває акція “Геть зРаду!”

Політика 6109 переглядів

Опубліковано - 11.04.2007 19:05 | Всі новини | Версія для друку

На Європейській площі триває акція “Геть зРаду!”
На Європейській площі триває акція “Геть зРаду!”
Акція опозиції на Європейській площі буде тривати доти, поки всі органи влади не почнуть виконувати Указ Президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради.

Про це перед початком акції “геть зРаду!” журналістам сказав лідер партії "Наша Україна" В'ячеслав Кириленко. Також лідер "Нашої України" не виключив продовження тиску на Конституційний Суд і тому, за його словами, акція опозиції на Європейській площі є безстроковою.

"Сцена буде стояти увесь час, і мітинги будуть щодня доти, поки всі органи влади не будуть виконувати указ президента", - підкреслив В’ячеслав Кириленко.

Станом на дев’ятнадцяту годину на Європейські площі виступають народні депутати від "Нашої України".

На сцені знаходяться, зокрема, Ольга Герасим'юк, Ксенія Ляпіна, Лілія Григорович, Катерина Левченко, Павло Жебрівський, Борис Беспалий, Юрій Ключковський, Володимир Поляченко. Присутні також лідер “Народної самооборони” Юрій Луценко та один із лідерів БЮТ Олександр Турчинов.

Мітинг ухвалив резолюцію:

“Ми, учасники народного мітингу на Європейському Майдані, заявляємо про підтримку Указу Президента України Віктора Ющенка про дострокове припинення повноважень Верховної Ради. Цим кроком Президент України виконав свій конституційний обов’язок гаранта дотримання прав і свобод громадян. Лише дострокові парламентські вибори зможуть зупинити зраду в стінах парламенту і відновити волевиявлення Українського народу, спотворене і знехтуване парламентською більшістю шляхом підкупу і шантажу, неконституційних дій та узурпації влади.

Згідно Конституції та законів України Указ Президента є обов’язковим для виконання усіма громадянами та органами влади на всій території України. І ті політичні сили та представники влади, які свідомо ігнорують його виконання, зазіхають на суверенітет народу та його право обирати владу.

Ми звертаємося до представників уряду та колишньої парламентської більшості із вимогою негайно припинити саботаж Указу Президента. Зверніться чесно та відкрито до народу на виборах або забирайтеся геть!

Ми закликаємо суддів Конституційного Суду проявити громадянську мужність та не піддаватися на тиск і провокації при ухваленні доленосного для країни рішення. Ми віримо, що професійність та порядність суддів стане запорукою об’єктивного рішення, яке відповідатиме духові та букві Конституції України. Ми заявляємо, що усі патріотичні демократичні сили та свідомі громадяни не допустять розправи над Конституцією, свободою і демократією.

Ми, учасники народного мітингу, звертаємося до Президента України із закликом захистити вибір Українського народу та бути непорушним у забезпеченні в Україні чесних демократичних виборів, які продемонструють усьому світові незворотність поступу України на шляху побудови європейської правової держави.

Україна у нас одна! Правда переможе!”
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ваша так звана релігія діє як опій: вона заманює і приглушує болі замість того, щоб надати сили”
Новаліс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.