Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Гоголь, зупиняючись у німецьких готелях, підписувався як “Гоголь-українець”. Гоголя не любили в Росії, бо героїчною і красивою показував він Україну, а нерозумною і дикою Московщину. “Киньмо Московщину… Для кого ми працюємо?… Поїдемо до Києва, адже він наш, не їхній”, – писав він у листі до другого українця – Михайла Максимовича, видатного нашого вченого-природознавця, історика, філософа, фольклориста.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Києві бійці АТО захопили Подільський райвідділ поліції

Надзвичайна подія Регіон: м.Київ 14836 переглядів

Опубліковано - 26.11.2015 13:01 | Всі новини | Версія для друку

У Києві бійці АТО захопили Подільський райвідділ поліції
У Києві бійці АТО захопили Подільський райвідділ поліції
У Києві бійці добровольчих батальйонів, бійці АТО та активісти організації С14 штурмували Подільський райвідділ поліції.

Про це повідомив народний депутат Ігор Луценко.

Надзвичайна подія сталася ввечері 25 листопада.

"Активісти захопили вестибюль Подільського ТВМ поліції. У цьому відділі поліції було виявлено документи, які свідчать про продовження незаконного стеження та переслідування активістів з боку репресивних органів Авакова", - наголосив нардеп.

Бійців обурило те, що поки вони служили в АТО, їх оголосили у розшук.

"У відділку поліції на стенді розшуку як найбільш небезпечних терористів розміщено список з двадцяти осіб. Серед них майже всі учасники Революції та багато чинних співробітників полку МВС, які брали участь в АТО, воювали в Станиці Луганській, під Горлівкою та поблизу Волновахи", - додав Луценко.

Як повідомив "Українській правді. Київ" один з представників організації С14 Микола Панченко, активісти прикували себе до стін приміщення міліції і вимагали приїзду міністра МВС Арсена Авакова та його заступника Василя Паскала.

"Саме їх пов’язують із організацією незаконного стеження та переслідування бійців", - сказав він.

За словами Панченка, бійці залишили відділок після 2 чи 3 години ночі, після того, як домовилися з керівництвом поліції зустрітися 26 листопада.

"Ми домовились з керівництвом Нацполіцїі Києва та заступником голови Нацполіції Олександром Фацевичем, що зустрінемось сьогодні (26 листопада – ред.) і вони нададуть нам інформацію про службове розслідування і про винних осіб у цьому злочині – переслідувані 20 осіб", - сказав Панченко.

Він додав, що у відділку ніхто не зміг пояснити, чому 20 бійців у розшуку.

"Кажуть, що вони є нібито свідками вибуху на Майдані, але вибух відбувся під Верховною радою. При цьому списку значаться Денис Поліщук та Андрій Медведько, які на той момент уже 2 місяці знаходилися під вартою", - пояснив Панченко.

Він висловив думку, що такі дії є "новим витком репресій прости активістів".

"Ми думаємо, що Паскал нам мститься за Майдан і за те, що зловили його кума-сепаратиста під Волновахою. Ці фотографії на дошці розшуку – це новий виток репресій", - сказав Панченко.

Він запевнив, що С14 не займається ніякою протизаконною діяльністю.

"Багато з нас добровольці і волонтери, що займаються освітньою та антикорупційною діяльністю. Видно, така наша діяльність пану Паскалу не до вподоби", - підсумував Панченко.

Коли саме відбудеться зустріч з керівництвом поліції, наразі невідомо – активісти наразі зв’язалися з Фацевичем телефоном.

Водночас, як повідомив заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич, з цього приводу поліція проводить службове розслідування. Крім того, своє розслідування проводить Прокуратура.

"Щодо цього списку, який виклали на цю дошку, - за цим фактом проводиться службове розслідування. Крім того, проводить розслідування прокуратура. Там, де це буде стосуватися дисциплінарної відповідальності – тут ми будемо приймати рішення. З’ясуємо, хто винний, через чию халатність викли такі списки. Винні будуть звільнені", - запевнив Фацевич.

Він також додав, що про цю ситуацію доповів голові Нацполіції.

"Я знаю, що сьогодні о 12:00 активісти мали збиратися під МВС. Про ситуацію я доповів голові Нацполіції. Вона вже прийме рішення, чи зустрічатись з ними, бо я сьогодні у відрядженні", - сказав Фацевич.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Надзвичайна подія»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Все, що йде поза рами нації, це або фарисейство людей, що ітернаціональними ідеалами хотіли би прикрити свої змагання до панування одної нації над другою, або хворобливий сентименталізм фантастів, що раді би широкими “вселюдськими” фразами прикрити своє духове відчуження від рідної нації...”
Іван Франко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.