Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українська розвідка встановила нові факти участі російських військових у війні на Донбасі

Захист держави 5576 переглядів

Опубліковано - 31.03.2016 18:40 | Всі новини | Версія для друку

Українська розвідка встановила нові факти участі російських військових у війні на Донбасі
Українська розвідка встановила нові факти участі російських військових у війні на Донбасі
Тільки за минулу добу загинуло 5 і поранено 8 військовослужбовців ЗС РФ.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України.

Протягом доби найбільша активність противника відмічалась на Донецькому напрямку у районі н.п. Авдіївка:

тривали інтенсивні обстріли позицій сил АТО у районі промислової зони Авдіївки, у т.ч. із застосуванням 122-мм артилерійських систем, 82-мм та 120-мм мінометів;

проведено часткову ротацію передових підрозділів 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ;

з н.п. Іловайськ до складів ракетно-артилерійського озброєння (Гірне) 1 АК (Донецьк) вантажними автомобілями доставлено до 130 тонн боєприпасів;

з н.п. Торез у напрямку н.п. Зугрес переміщено сім вантажних автомобілів з особовим складом 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) та окремого батальйону матеріального забезпечення (Донецьк).

Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність 122-мм РСЗВ “Град”, САУ, артилерійських систем, мінометів і танків у районах Стаханов, Горлівка, Яснувата, Кіровськ та Ірміне.

Встановлено чергові факти перешкоджання роботі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. 30 березня ц. р. командир одного з батальйонів 4 окремої мотострілецької бригади (Алчевськ) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ віддав наказ перекрити під’їзні шляхи побутовим сміттям та поваленими деревами з метою не допустити проїзду спостерігачів Місії до району зосередження бойової техніки (н.п. Сокільники Новоайдарського району).

Зафіксовано чергові втрати у розвідувальних підрозділах частин та з’єднань 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, що діяли у складі диверсійно-розвідувальних груп 30 березня ц. р.:

загинуло два та отримало поранення три російських військовослужбовця 5 окремої мотострілецької бригади (Донецьк);

загинув один та отримало поранення два російських військовослужбовця 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка);

загинув один та отримали поранення два російські військовослужбовці 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ). Один диверсант отримав поранення під час невдалої спроби пророблення проходу в мінних загородженнях. Інший поранений – наслідок помилки при поверненні ДРГ з бойового завдання: в результаті перестрілки з власними підрозділами передових позицій поранення отримав начальник розвідки штабу полку підполковник ЗС РФ Микола Маршин.

З огляду на небезпеку участі в активних бойових діях та поступового розуміння неминучості покарання за скоєння воєнних злочинів на тимчасово окупованих територіях сходу України, відмічаються факти відкритої непокори у підрозділах російських окупаційних військ 2 АК (Луганськ) ЗС РФ. 29 березня ц. р. до штабу 2 АК прибула комісія Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного ВО ЗС РФ для розслідування випадків відкритої непокори командирів середньої ланки у т.ч. відмови від виконання наказів та розпоряджень командування корпусу, що суперечать Мінським домовленостям.

Незважаючи на чисельні перевірки командуванням 1 АК ЗС РФ, залишається низьким рівень військової дисципліни та морально-психологічний стан російських військовослужбовців 9 ошмсп мп. 29-30 березня ц. р. дезертирувало п’ять російський військовослужбовців: троє зі складу 2 батальйону та двоє з артилерійського підрозділу полку. Одному з втікачів, громадянину Росії Івану Пономарьову, вдалось безперешкодно перетнути українсько-російський кордон. Громадянин Росії Олександр Алікін був затриманий на українсько-російському кордоні підрозділом внутрішніх військ МВС РФ. Ще троє дезертирів 2 батальйону – затримані місцевими мешканцями м. Новоазовськ під час спроби викрадення приватного автомобіля.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.