Аратта - На головну

17 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


«Кримнаш». Окупанти посилюють репресії проти кримських татар

Імперія «Совок» Регіон: Автономна республіка Крим 7818 переглядів

Опубліковано - 12.05.2016 14:10 | Всі новини | Версія для друку

«Кримнаш». Окупанти посилюють репресії проти кримських татар
«Кримнаш». Окупанти посилюють репресії проти кримських татар
В окупованому Росією Криму 12 травня вранці відбудлися обшуки в будинках мусульман у Бахчисараї, за підсумками яких заарештовані четверо кримських татар.

Про це повідомив голова ЦВК Курултаю кримських татар Заїр Смедляєв.

«Традиційно купа людей зі зброєю в балаклавах зі знаками», – повідомив Смедляєв у Facebook.

«Чергова акція залякування кримських татар напередодні 18 травня. У цей день призначене судове засідання над кримськими мусульманами, заарештованими торік», – додав голова ЦВК Курултаю кримських татар.

Згодом він написав коротке повідомлення: «Вже є інформація про арешт чотирьох кримських татар». Йому передувало ще одне: «Після обшуку озброєні люди в масках вивезли Абсеїтова Ремзі, імовірно в Бахчисарайський райвідділ поліції».

Про обшук повідомили також співробітники кафе в Бахчисараї.

«У Караван-сараї Салачик триває масовий обшук. Приїхали два автобуси озброєних людей. Всі, кому ми не байдужі, просимо приїхати до нас. Дуже потрібна Ваша підтримка і допомога », –повідомляється на сторінці закладуу Facebook.

В інтернеті опублікували низку відеозаписів того, як російські силовики прибули з обшуком у кафе «Салачик» у Бахчисараї, а також у будинки мусульман.

На одному з відео видно автобуси з озброєними представниками російських спецпідрозділів, про що свідчать шеврони у вигляді російського триколора.

На іншому відео знято людей у касках і камуфляжній формі, які перегородили прохід однією з вулиць. На запитання місцевого жителя, що відбувається, вони відповідають, що «проводяться слідчі дії». Також зняті авто з написами «поліція» і військові КамАЗи.

Підконтрольний Росії прокурор анексованого Криму Наталія Поклонська стверджує, що в Бахчисараї 12 травня проходять оперативно-слідчі дії, під час яких затримано прихильників організації «Хізб ут-Тахрір». За її інформацією, затримано чотирьох, щодо 3 жителів Бахчисарая порушено кримінальну справу.

У Криму з візитом перебуває російський омбудсмен – Тетяна Москалькова. Напередодні повідомлялося про її зустріч із представниками Меджлісу кримських татар.

Українські та міжнародні правозахисні організації неодноразово заявляли про погіршення становища з дотриманням прав людини в Криму після його анексії Росією. Особливий тиск і репресії з боку російської влади відзначають відносно кримських татар і проукраїнського населення, які живуть на півострові.

Підконтрольна Росії влада Криму стверджує, що заяви правозахисників щодо порушення прав людини на півострові перебільшені.

12 травня в Європарламенті планують провести дебати щодо порушення прав кримських татар на території анексованого Росією півострова.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».



Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.