Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Туринов повідомив про нові випадки випробувань росіянами нової зброї на фронті

Війна з Росією (АТО) 8692 перегляди

Опубліковано - 25.07.2016 14:35 | Всі новини | Версія для друку

Туринов повідомив про нові випадки випробувань росіянами нової зброї на фронті
Туринов повідомив про нові випадки випробувань росіянами нової зброї на фронті
Російський Генеральний штаб продовжує використовувати окуповану територію Донбасу для випробування нової зброї під час кривавих провокацій.

Про це сказав Секретар РНБО Олександр Турчинов у коментарі.

За його словами, російські окупаційні війська на Сході України не тільки збільшили кількість та інтенсивність обстрілів з застосуванням важкого озброєння, забороненого Мінськими угодами, але і здійснюють системне випробування нових зразків зброї та військової техніки.

«Так, у липні зафіксовано застосування проти наших військових нових російських мінометних комплексів КМ-8 «Грань» з керованими 120-міліметровими мінами та переносними засобами автоматизованого управління вогнем «Малахіт», - сказав він, додавши, що комплексами керують винятково кадрові військові Збройних сил РФ. За його словами, мінометний комплекс КМ-8 «Грань» призначений для знищення та ураження одиночних та групових цілей, броньованих об’єктів та фортифікаційних споруд з перших пострілів без додаткової пристрілки.

«Комплекс використовує 120-міліметрову керовану міну (довжина 1200 мм, вага - 27 кг), обладнану лазерною головкою самонаведення», - зазначив Турчинов, пояснивши, що комплекс засобів автоматизованого управління вогнем «Малахіт» (обладнано лазерним далекоміром-цільовказником та прицілом тепловізійного типу), «дозволяє вести точний вогонь в складних умовах пересіченої місцевості».

Окрім того, як наголосив Секретар РНБО, відбувається бойове застосування нового БПЛА «Інспектор-601», призначеного для виконання ударних, розвідувальних та спеціальних завдань, комплексу РЕБ «Шиповник-Аэро» та багатофункціонального комплексу РЕБ «Ртуть-БМ», а також приладів лазерної локації і лазерних приладів оптико-електронної протидії останнього покоління.

«Також було встановлено використання російськими окупаційними військами боєприпасів із посиленими бойовими характеристиками, заборонених міжнародними конвенціями», - сказав він, додавши, що йдеться про гаубичні снаряди 122 мм ЗШ2 «Лепесток-2» зі стрілоподібними вражаючими елементами (зона ураження живої сили - 500 метрів) тощо.

«Все це відбувається в умовах значного збільшення інтенсивності обстрілів на тлі демонстративного порушення Мінських угод з боку російських військових», - сказав Секретар РНБО, наголосивши, що для адекватної відповіді ворогу «ми повинні забезпечити наші збройні сили не менш ефективною і сучасною зброєю та технікою».

«В той же час, - підсумував Турчинов, - фінансування Державного оборонного замовлення продовжує бути заблокованим через те, що ВРУ так і не ухвалила рішення щодо наповнення спецфонду, з якого фінансується ДОЗ та пішла на канікули, залишивши заарештовані в українських банках мільярди оточення Януковича поза бюджетом!».

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

У нашого Українського народу існує повір’я, що від тих батьків, які не дотримуються звичаїв, родяться діти, що стають вовкулаками. Вовкулака, бувши в людській постаті, до церкви не ходить, з людьми не вітається і звичаїв людських не знає”
Олекса Воропай

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.