Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Надання Донбасу автономії стане легітимізацією протекторату РФ

Влада 6395 переглядів

Опубліковано - 1.09.2016 18:16 | Всі новини | Версія для друку

Надання Донбасу автономії стане легітимізацією протекторату РФ
Надання Донбасу автономії стане легітимізацією протекторату РФ
Глава МЗС України переконаний, що автономія Донбасу загрожує ослабленням України та її можливим розділенням, як того прагне Росія.

Надання непідконтрольній Києву частині Донбасу статусу автономії є неприйнятним для України, оскільки таким чином буде легітимізований протекторат Росії над цією територією. Про це у четвер, 1 вересня, заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ексклюзивному інтерв’ю Deutsche Welle.

"Якщо ми надамо Донбасу автономію, як того хоче Росія, це буде шляхом до федералізації України, до її ослаблення та розділення. Цього Росія і прагне. Це буде легітимізація російського протекторату на Донбасі. Після цього стратегія РФ полягає в тому, щоб заштовхнути цей протекторат назад до складу України в якості троянського коня", - наголосив Клімкін.

На його переконання, для того, щоб рухатися в напрямку миру на Донбасі, необхідно припинити обстріли, дозволити ОБСЄ контролювати усю територію та частину кордону з Росією, а також процес відведення озброєнь, після чого можна розпочати діалог щодо проведення на Донбасі "відкритих та чесних виборів".

"Чи можемо ми розпочати підготовку до виборів, маючи на Донбасі таку велику кількість зброї і її постійний потік через українсько-російський кордон, який не припиняється?", - зазначив Клімкін. Міністр також наголосив, що Україна виступає за те, щоб дотримуватись мінських угод та нормандського формату переговорів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.