Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українська розвідка встановила проти кого тренуються на навчаннях російські військові

Захист держави 6830 переглядів

Опубліковано - 9.09.2016 16:03 | Всі новини | Версія для друку

Українська розвідка встановила проти кого тренуються на навчаннях російські військові
Українська розвідка встановила проти кого тренуються на навчаннях російські військові
Вірогідним противником, за легендою навчань, очевидно. є НАТО і українські Збройні Сили. Частиною цих навчань є виконання задач російського командування армійським корпусами ОРДЛО.

Протягом доби у рамках активної фази стратегічного командно-штабного навчання ЗС РФ “Кавказ-2016” у повітряному просторі Чорного моря відпрацьовані елементи повітряної розвідувально-ударної операції з блокування Чорноморських проток, військово-морських баз та інших об’єктів об’єднаних збройних сил НАТО в регіоні із задіянням стратегічної бомбардувальної, тактичної та розвідувальної авіації, повідомляє Головне управління розвідки МО України.

Екіпажі чотирьох Ту-95МС (Енгельс, Саратовська обл.) та чотирьох Ту-22М3 (Шайковка, Калузька обл.) здійснили вихід у район оперативного призначення (на схід від воєнно-морської бази Констанца, Румунія) та відпрацювали питання нанесення умовних ракетних ударів по наземних і надводних цілях.

Завоювання панування у повітрі та прикриття бомбардувальників здійснювали п’ять Су-27 та чотири Су-30 з аеродромів Кримськ, Бельбек та Кіровське. Контроль повітряного простору та наведення літаків на цілі здійснювали літаки дальнього радіолокаційного виявлення та наведення А-50 та А-50У, які перебували на чергуванні у повітряному просторі центральної частини Чорного моря та Ростовської області. До ведення повітряної розвідки залучались літаки-розвідники Іл-20 (Бельбек) та три Су-24МР (Кіровське).

На тимчасово окупованих територіях сходу України, у рамках СКШН “Кавказ-2016”, продовжувались командно-штабні навчання 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК Центру територіальних військ (Новочеркаськ) Південного військового округу ЗС РФ:
- у районі н.п.Новоазовськ підрозділи 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ відпрацювали елементи висадки морського десанту;

- на полігонах тривають заходи бойової підготовки підрозділів: “Успенський” – 2 окрема мотострілецька бригада (Луганськ) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ;

-“Шимшинівський” – 6 окремий мотострілецький полк (Стаханов) 2 АК ЗС РФ; “Новопавлівський” – 7 окрема мотострілецька бригада (Дебальцеве) 2 АК;

-“Покровський” – 100 окрема мотострілецька бригада (Донецьк);

- “Торез” – окрема артилерійська бригада (Донецьк) та протитанкова артилерійська батарея 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка).

Противник нарощує інтенсивність обстрілів позицій сил АТО із застосуванням заборонених Мінськими домовленостями 122-мм артилерійських систем та 120-мм мінометів. У районах н.п.Верхньоторецьке та Мар’їнка відмічено діяльність снайперських груп противника.

Активізовано застосування безпілотних літальних апаратів для ведення повітряної розвідки позицій сил АТО та перевірки заходів оперативного маскування на передових позиціях. Залучались вісім БПЛА у зонах відповідальності ОТУ “Луганськ”, “Донецьк” та “Маріуполь”.

Командування 2 АК (Луганськ) ЗС РФ продовжує перешкоджати діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. 8 вересня ц.р. спостерігачам місії заборонили доступ до районів н.п.Піонерське, Миколаївка (смуга відповідальності 2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2 АК).

Зафіксовано чергові факти постачання озброєння, військової техніки та пально-мастильних матеріалів з території РФ до наступних населених пунктів:

- Ровеньки – 12 цистерн з паливно-мастильними матеріалами (600 тонн);

- Сніжне – вісім танків Т-80, 10 бронетранспортерів та п’ять вантажних автомобілів.

Значне фізичне та психологічне навантаження від тривалого перебування на передових позиціях і постійних військових навчань без належного відпочинку, а також систематичні випадки знущання з боку командного складу, призвели до зростання кількості надзвичайних подій у частинах та з’єднаннях російських окупаційних військ у т.ч. таких, що призводять до небойових втрат:

8 вересня ц.р., у результаті неупорядкованої стрілянини для “зняття стресу”, перебуваючи в стані нервового зриву, військовослужбовець 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ КОВАЛЬОВ Алєксандр Валєнтіновіч (17.03.1976р.н.) застрелив свого “земляка” громадянина Росії ЧУРІНА Івана Васільєвіча (05.07.1987р.н., м.Москва,). Щоб приховати факт надзвичайної події, командування бригади звільнило загиблого попереднім числом та наказало повідомити рідних про його самогубство;

7 вересня ц.р., під час спроби самовільно залишити передові позиції та вчинення збройного опору, було поранено військовослужбовця 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ громадянина Росії БЄДНОВА Гєннадія Пєтровіча (08.01.1988р.н., м.Вороніж).

6 вересня ц.р., перебуваючи у стані металкогольного психозу, вчинив помсту за систематичні побої і завдав ножових поранень російському офіцеру, військовослужбовець 100 окремої мотострілецької бригади (Донецьк) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ ОСАНОВ Артьом Алєксандровіч (21.07.1984р.н.).
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.