Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ситуація на фронті: за добу “тиші” - 35 обстрілів і атака ДРГ

Війна з Росією (АТО) 6284 перегляди

Опубліковано - 13.09.2016 13:41 | Всі новини | Версія для друку

Ситуація на фронті: за добу “тиші” - 35 обстрілів і атака ДРГ
Ситуація на фронті: за добу “тиші” - 35 обстрілів і атака ДРГ
За минулу добу російсько-окупаційні війська 35 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників. Збройні Сили України неухильно дотримуються Мінських угод.

Про це повідомляє прес- центр АТО.

Так, на Маріупольському напрямку зафіксовано 9 порушень “режиму тиші”. Противник вдався до збройних провокацій в районі Чермалика, де із забороненої Мінськими домовленостями артилерії 122-го калібру обстріляв українські опорні пункти, а по захисникам Широкиного та Красногорівки застосував міномети 82-го калібру. Також, з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї бойовики відкривали вогонь по Гранітному, Мар’їнці, Старогнатівці та Широкиному.

На Луганському напрямку зафіксовано 10 порушень “режиму тиші”. Окупанти вели вогонь з БМП по Новозванівці, а з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї - по Попасній, Новоолександрівці, Новозванівці та Нижньотеплому.

Окрім того, близько 16.00 позиції одного з підрозділів Збройних Сил України в районі Станиці Луганської були атаковані ворожою ДРГ.

Захисники України відкривали вогонь у відповідь.

На Донецькому напрямку зафіксовано 16 порушень “режиму тиші”. Провокативні обстріли з боку противника велися по позиціях українських захисників у Авдіївці, Луганському, Зайцевому, Верхньоторецькому та Новгородському, а в районі Авдіївки окупанти застосували міномети 120-го та 82-го калібру.

В підрозділах, які виконують завдання в зоні АТО, тривають планові заходи з бойової підготовки. Так, наприклад, військові сапери проводять практичні заняття з мінно-вибухової справи з військовослужбовцями визначених частин і підрозділів. Під час практичної частини занять сапери безпосередньо на місцевості навчають військовослужбовців, як правильно і безпечно застосовувати вибухові пристрої.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Війна з Росією (АТО)»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Почуття єдності нації неможливе без поваги до себе…”
Гарріет Бічер-Стоу

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.