Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Московський “суд” заґратував українського журналіста

Імперія «Совок» 7568 переглядів

Опубліковано - 3.10.2016 14:57 | Всі новини | Версія для друку

Московський “суд” заґратував українського журналіста
Московський “суд” заґратував українського журналіста
Лефортовський суд Москви заарештував затриманого українського журналіста Романа Сущенка на два місяці.

Про це повідомила в понеділок, 3 жовтня, агентству "Інтерфакс" прес-секретарка суду Катерина Краснова. За її словами, рішення суду було ухвалене в суботу, 1 жовтня.

Федеральна служба безпеки (ФСБ) Росії звинуватила Сущенка у зборі даних про діяльність російських збройних сил. "ФСБ Росії в Москві при проведенні шпигунської акції затримала кадрового співробітника Головного управління розвідки міністерства оборони України полковника Романа Сущенка", - заявили в ФСБ у понеділок, 3 жовтня. Сущенко, за даними ФСБ, "цілеспрямовано збирав відомості про діяльність збройних сил і військ Національної гвардії РФ, що становлять державну таємницю і витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності держави".

Захист Сущенка заперечує його причетність до шпигунської діяльності. "Сущенко працював в Парижі як кореспондент "Укрінформу", він завжди займався журналістикою. Звідки могли з’явитися такі звинувачення мені незрозуміло", - сказав "Інтерфаксу" в понеділок його адвокат Марк Фейгін. За його словами, в Росію, де затримали його клієнта, він приїхав, з приватним візитом.

Тим часом у прес-службі Головного управління розвідки міноборони України заявили, що "не підтверджують" факту, що Сущенко є кадровим співробітником розвідки.

Перша віце-спікерка Верховної Ради Ірина Геращенко наголосила, що Україна вимагає звільнення Сущенка. "Чекаємо швидкоі реакції і негайних заяв від ОБСЄ і пані Міятович, від генсека Ради Європи Ягланда, від інших структур, які зобов’язані висловити протест проти арешту українського журналіста Російською Федерацією за надуманими звинуваченнями", - написала Геращенко на своїй сторінці у мережі Facebook.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія народу починається не з писемних згадок про нього, а з тих часів, які історична пам'ять цього народу зберегла””
Юрій Шилов

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.