Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


На Дніпропетровщині розробили новий ракетний комплекс «Грім»

Захист держави 7627 переглядів

Опубліковано - 3.11.2016 22:46 | Всі новини | Версія для друку

На Дніпропетровщині розробили новий ракетний комплекс «Грім»
На Дніпропетровщині розробили новий ракетний комплекс «Грім»
Державне підприємство «НВО «Павлоградський хімічний завод» (Павлоград) разом з державним конструкторським бюро «Південне» (Дніпро) розробили новий оперативно-тактичний комплекс «Грім».

Про це 3 листопада повідомили на Павлогоадському хімзаводі з посиланням на дані генерального директора заводу – головного конструктора Леоніда Шимана.

За інформацією заводу, розробники готуються до випробувань.

Як зазначив Леонід Шиман, створення «Грому» розпочалось після закриття проекту зі створення оперативно-тактичного комплексу «Сапсан» 2013-го року. На розробку нового комплексу, зазначив гендиректор, підприємство не брало коштів у держави, а залучало кредитні ресурси.

Наразі у комплексу є іноземний замовник, повідомляє гендиректор, однак розробники сподіваються, що його виробництво буде замовлене й для української армії.

«Починаючи з 2013 року, ми спільно з КБ «Південне», не беручи грошей у держави, вирішили створити оперативно-тактичний комплекс «Грім» з дальністю стрільби більшою, ніж у «Сапсана», для його подальшого експорту. Україна у свою чергу, могла б придбати цей комплекс для потреб ЗСУ у 6 разів дешевше. Оскільки проектування дослідних зразків здійснюється за рахунок коштів замовника і не вимагає бюджетних коштів, то сьогодні стоїть питання про те, щоб Міноборони України розглянуло необхідність прийняття комплексу на озброєння», – сказав Леонід Шиман.

За його словами, події у Криму та на Донбасі продемонстрували необхідність наявності в української армії високоточного озброєння.

«У світлі останніх подій, з’явилася можливість використовувати наш науково-технічний потенціал для створення нових видів озброєння, пов’язаних з оперативно-тактичним ракетами. Це озброєння дозволяє попереджувати напад агресора з-за кордону, вражаючи будь-які техногенні об’єкти, які знаходяться, в тому числі й на його території. З вересня ми активно продовжуємо роботу, заповнюємо двигуни так, щоб в грудні вони пішли на стендові і льотні випробування», – повідомив Шиман.

У серпні 2013 року, за часів президентства Віктора Януковича, ДКБ «Південне» і Павлоградський хімзавод – провідні підприємства оборонної та ракетно-космічної галузей України – припинили роботу над проектом ракетного комплексу «Сапсан».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Захист держави»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чудо не суперечить законам природи - воно суперечить нашим уявленням про неї ”
Блаженний Августин

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.