Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Саміт у Брюсселі відкрився без особливих очікувань

Світ навколо нас 6401 перегляд

Опубліковано - 24.11.2016 13:51 | Всі новини | Версія для друку

Саміт у Брюсселі відкрився без особливих очікувань
Саміт у Брюсселі відкрився без особливих очікувань
Перший за півтора роки саміт Україна-ЄС, як виглядає, не принесе доленосних рішень.

Раніше головним очікуванням української сторони від цього саміту було отримання остаточного підтвердження щодо безвізового режиму. Зокрема, президент Порошенко заявляв, що Київ отримає безвіз саме до саміту Україна-ЄС 24 листопада.

Проте, як передає кореспондент ВВС Україна із Брюсселя, безпосередньо перед початком саміту стало зрозуміло, що це навряд чи відбудеться до кінця цього року.

Як передає із Брюсселя Віталій Червоненко, у кулуарах саміту експерти говорять про те, що ключове рішення для надання Україні безвізового режиму - погодження всередині самого ЄС механізму дострокового припинення режиму - не буде ухвалено до завершення виборів у Франції.

"На 90% вирогідно, що безвізовий режим доведеться відкласти", - передає кореспондат ВВС Україна.

Водночас голова Європарламенту Марітн Шульц у коментарі журналістам перед початком саміту заявив, що строки надання Україні безвізового режиму залежать від того, коли країни ЄС домовляться про механізм його тимчасового призупинення.

За його словами, зауваження щодо цього механізму має не тільки Франція, але й Бельгія, Німеччина, Італія та інші країни. А відтак, за словами пана Шульца, рішення "не залежить від результатів виборів у Франції. Воно залежить від здатності держав-членів нарешті домовитися".

Чи не єдиним результативним рішенням може стати надання фінансової допомоги ЄС на боротьбу із корупцією та адміністративну реформу.

"На саміті може бути підтверджено виділення 15 млн євро на підтримку антикорупційної програми і 104 млн євро на адміністративну реформу", - йдеться у оприлюдненому порядку денному зустрічі.

Крім того, згідно із документом, сторони планують обговорити питання енергетичної безпеки і відносини України і Росії у ції галузі і можливість укладання "зимового пакету" - 2016.

При цьому найвищі представники ЄС мають підтвердити, що сприймають Україну як статегічного партнера у транзиті газу до Європи.

Водночас у проекті підсумкової резолюції саміту також ідеться про визнання поступу України у реформах, зокрема, у створенні антикорупційних органів, від часу проведення попереднього саміту у квітні 2015 року.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Світ відповідав розмірам людини,
І людина була мірилом всіх речей”

Михайло Волошин

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.