Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Під час саміту Україна-ЄС укладено нові міжнародні документи

Політика 8711 переглядів

Опубліковано - 24.11.2016 18:02 | Всі новини | Версія для друку

Під час саміту Україна-ЄС укладено нові міжнародні документи
Під час саміту Україна-ЄС укладено нові міжнародні документи
В присутності Президента України Петра Порошенка, Президента Європейської Ради Дональда Туска, Президента Європейської Комісії Жан–Клода Юнкера підписано низку двосторонніх документів про співпрацю між Україною та Євросоюзом.

Про це повідомила прес-служба Президента України.

Меморандум про взаєморозуміння щодо стратегічного енергетичного партнерства між Україною та Європейським Союзом спільно з Європейським співтовариством з атомної енергії підписали Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик та Віце-президент Європейської Комісії з питань Енергетичного союзу Марош Шефчович.

Україна та ЄС уклали Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва в енергетичній галузі 1 грудня 2005 року. Документ визначив фундаментальні принципи співпраці сторін впродовж останніх десяти років. Проте у відносинах України з ЄС з того часу відбулися кардинальні зміни, зокрема у 2011 році Україна приєдналася до Договору про заснування Енергетичного Співтовариства, у 2014 році підписано Угоду про асоціацію між Україною та ЄС, триває реформування енергетичного сектору та гармонізація українського законодавства відповідно до взятих міжнародних зобов’язань тощо.

Відтак, виникла необхідність оновити Меморандум, визначивши у ньому актуалізовані стратегічні цілі та напрями співробітництва. Підписаний Меморандум передбачає, зокрема розширення співробітництва сторін щодо зміцнення енергетичної безпеки на основі принципу солідарності та довіри; забезпечення повної інтеграції енергетичних ринків України та ЄС та імплементації Третього енергетичного пакету ЄС; підвищення енергоефективності у всіх галузях споживання енергії; скорочення викидів парникових газів; сприяння використанню та розвитку відновлювальних джерел енергії, тощо.

Віце-прем’єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Клімпуш-Цинцадзе та Комісар Європейського Союзу з питань Європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганесс Ган підписали Угоду про фінансування заходу «Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні».

Угода базується на результатах імплементації Плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для України, виконання Контракту для України з розбудови держави, проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції», імплементації Програми рамкового співробітництва між ЄС та Радою Європи для держав СхП на 2014-2017 рр., а також діяльності Консультативної місії ЄС з реформування сектору цивільної безпеки.

Загальний бюджет впровадження ініціативи складає 16,34 млн євро, з яких внесок з боку ЄС становить 15 млн євро, співфінансування МЗС Данії – 1,34 млн євро.

Кошти ЄС будуть спрямовані на посилення спроможностей органів державної влади, відповідальних за боротьбу з корупцією – Національного антикорупційного бюро України, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Національного агентства з питань запобігання корупції, Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, а також забезпечення доброчесності працівників інших установ та органів юстиції.

Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні також має на меті покращення парламентського нагляду за процесом реалізації реформ та спроможностей Верховної Ради України аналізувати та удосконалювати стратегічну та нормативно-правову базу, у тому числі шляхом створення міжнародної консультативної ради Комітету ВРУ з питань запобігання і протидії корупції. В рамках ініціативи буде залучено громадянське суспільство та засоби масової інформації до здійснення антикорупційних заходів, зокрема шляхом популяризації «слідчої журналістики», а також здійснюватиметься співробітництво із заінтересованими місцевими органами влади в рамках пілотних проектів «Чисте місто» з метою демонстрації позитивних змін, які може принести ефективна протидія корупції.

Виконання вищезазначених цілей дозволить створити в Україні єдиний центр підтримки установ, діяльність яких спрямована на протидію корупції.

Реалізація проекту розпочнеться наприкінці 2016 року за безпосередньої участі МЗС Данії, яке на даний час уже бере участь у реалізації в Україні антикорупційної ініціативи у рамках Програми розвитку ООН, із залученням компетентних установ держав-членів ЄС.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Політика»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.