Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Я не пам’ятаю”: головні цитати Януковича в суді

Кримінал 7622 перегляди

Опубліковано - 28.11.2016 22:48 | Всі новини | Версія для друку

“Я не пам’ятаю”: головні цитати Януковича в суді
“Я не пам’ятаю”: головні цитати Януковича в суді
У понеділок колишній президент Віктор Янукович через відеозв’язок дав свідчення у суді по справі розстрілів на Майдані.

Журналісти ВВС Україна зібрали головні цитати зі свідчень колишнього президента, який найчастіше у відповідь на питання сторони обвинувачення відповідав: "Я не пам’ятаю".

Про те, чи притягувався до кримінальної відповідальності раніше:

"Ні".

Про особисті інтереси:

"Я ніколи не думав про особисту користь".

Про контакти з "радикалами" на Майдані:

"Я проводив зустрічі навіть з радикалами, я хотів їх зрозуміти".

Про людей на Майдані:

"Люди не винні, винні були радикали, які ними маніпулювали. Саме вони і спровокували кровопролиття. Якби не вони, не було б такої ситуації і в Криму, і на Донбасі. Я шкодую, що так сталося".

Про застосування зброї на Майдані у лютому 2014 р.:

"На якому рівні ці рішення ухвалювалися, я коментувати не можу. Я цього не знаю. Щодо зброї на Майдані, то вона була з різних джерел. По-перше, це власна зброя людей - мисливська та інша. По-друге, яка захоплювалася у приміщеннях міліції та СБУ".

Про підозри у справі про розстріли на Майдані:

"Я вперше чую, що є підозрюваним у цій справі".

Про контакти з Віктором Медведчуком:

"Із Медведчуком у мене були обмежені стосунки. Ми зустрічались, якщо він бував на деяких заходах. Особистих стосунків у нас із ним не було".

Про переговори з опозицією у ніч з 18 на 19 лютого 2014 р. (тоді відбувся штурм Майдану):

"Обставин я не пам’ятаю. У нас завжди була тема одна - як знайти рішення про мирне врегулювання. А будь-яких обставин я не пам’ятаю".

Про переговори з президентом Росії Владіміром Путіним у ту ж ніч по засобах спецзв’язку:

"Не пам’ятаю. Я не пам’ятаю такої розмови. Скоріш за все, такої розмови не було… Є сайт президента України, і на цьому сайті можна знайти будь-яку інформацію: що відбувалося, з ким я мав розмови і т.д. Тобто, воно ж і не приховувалося. І завжди була реєстрація. Зайдіть на сайт, подивіться. Якщо була така розмова, то вона там буде зареєстрована. Але я не пам’ятаю".

Про контакти з помічником президента Росії Владіславом Сурковим під час протестів на Майдані та його візити в Україну у цей період:

"Я про це читав у засобах масової інформації. Що його у чомусь там звинувачували. Але ніяких там доказів його будь-якої провини не було встановлено".

Про обставини перельоту з Харкова до Донецька:

"Коли я летів до Донецька, зателефонував військовий диспетчер, і дав наказ всім льотчикам, які летіли зі мною, повернутися до Харкова. Для чого, навіщо - мені невідомо. Але я запитав у нього, хто він такий, що дає накази президенту України. Він сказав, що такий наказ йому надав голова Верховної Ради Турчинов Олександр Валентинович. Цей льотчик відповів, що у нього на борту знаходиться президент України, можливо, його з кимось переплутали".

Про перебування у Донецьку:

"Я зустрівся з озброєними людьми, з прикордонниками, які мене зустріли зі зброєю в руках і, як вони мені сказали, їм був наданий наказ мене затримати. Я посміхнувся і сказав: ви розумієте, що ви робите, що це злочин, у вас на це немає ніяких прав".

Про "засідку під Мелітополем":

"22-го числа (22-го лютого 2014 р. - Ред.) ми рухалися у напрямку Криму. В районі Мелітополя ми потрапили фактично на засідку, яка була за п’ять кілометрів від нас. Передала група, яка мене супроводжувала - вона побачила озброєних людей без ознак, одяг був без ознак. Крім того, побачили, що вони були озброєні автоматичною зброєю. І ще побачили, що перед цим постом було встановлено два крупнокаліберних кулемети".

Про консультації щодо можливого розгону Майдану:

"Я ніколи не мав ні з ким розмов про придушення Майдану. Ані в середині України, ані за її межами".

Про підписання угоди про асоціацію з ЄС:

"З політичної точки зору мені було набагато вигідніше підписати, як кажуть, заплющити очі… і хай буде, як буде. І, скоріше за все, потім би мене обрали на другий термін".

Про відповідальних за розстріли на Майдані:

"Ці прізвища має назвати суд, якщо він колись буде. Але політичну відповідальність несуть всі лідери Майдану".

Про накази правоохоронцям:

"Я не казав правоохоронним органам, що їм робити. Я казав їм - використовуйте закон і повноваження, беріть на себе відповідальність"

Звернення до родичів загиблих на Майдані, які перебували у залі суду:

"Я хочу перед вами вибачитися, щоб ви зрозуміли і знали, що я робив все для того, щоб цієї трагедії не сталося. І сьогодні я готовий подивитися вам в очі і відповісти на всі питання. Я, як ніхто сьогодні, - ваш союзник, і зацікавлений у тому, щоб ми знайшли ту істину, яка вас цікавить".
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків”
Юрій Липа

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.