Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- у 1919-1920 роках Кам`янець-Подільський ненадовго став державним центром України - останньою столицею УНР. Сюди перемістилися Директорія та Уряд УНР. В місті постав Комітет охорони Республіки. Однак у 1920 році Червона армія розгромила війська УНР.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Стокгольмський арбітраж завершив слухання у справі “Нафтогазу” проти “Газпрому” щодо транзиту газу

Газоват 9244 перегляди

Опубліковано - 5.12.2016 17:14 | Всі новини | Версія для друку

Стокгольмський арбітраж завершив слухання у справі “Нафтогазу” проти “Газпрому” щодо транзиту газу
Стокгольмський арбітраж завершив слухання у справі “Нафтогазу” проти “Газпрому” щодо транзиту газу
Стокгольмський арбітраж завершив слухання у рамках спору НАК “Нафтогаз України” і ПАТ “Газпром” за контрактом на транзит газу.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив головний комерційний директор НАК Юрій Вітренко.

"Слухання в Стокгольмському арбітражі закінчилися. Два тижні трибунал заслуховував юридичних радників, свідків і експертів", – написав він.

На думку Вітренка, команда "Нафтогазу" змогла привести переконливі аргументи своєї правоти. "Зараз протилежна сторона буде зривати процес в Стокгольмі. Різними способами. Головною мішенню, зрозуміло, буде" Нафтогаз".

Але будуть і спроби переглянути вартість транзиту через рішення регулятора (НКРЕКУ). Будуть навіть спроби через ЄС домогтися виключення для "Газпрому" в частині застосування європейських норм до транзиту через Україну – до закінчення діючого контракту ... Це не вичерпний перелік загроз. Але ми повинні вистояти", – резюмував головний комерційний директор НАК.

Як нагадував Вітренко, у разі, якщо арбітраж підтвердить справедливість вимог НАК в цій комерційній суперечці між компаніями, "Газпрому" доведеться виплатити десятки мільярдів доларів компенсації, щорічно платити за транзит по українській території на $4 млрд більше і не перешкоджати інтеграції України в європейський ринок.

Рішення арбітражу за контрактом на закупівлю газу очікується до квітня, а за контрактом на транзит газу - до червня 2017 року.

Як повідомлялося, "Газпром" та "Нафтогаз" подали взаємні позови до Стокгольмського арбітражу. Суд відмовився об’єднати ці позови.

Загальні вимоги "Нафтогазу" до "Газпрому" в рамках позову станом на 31 липня 2016 року склали $28,3 млрд. З них за контрактом на поставку газу - $18,1 млрд, зокрема, $14,2 млрд стосуються питання цін на газ, закуплений Україною в період з 20 травня 2011 року по жовтень 2015 року. У свою чергу, вимоги по транзитному контракту склали $10,2 млрд.

Загальні зустрічні вимоги "Газпрому" до "Нафтогазу" становлять $38,7 млрд. Майже вся ця сума стосується контракту на поставку газу: $29,2 млрд - санкції за принципом "бери або плати" за 2012-2014 роки і третій квартал 2015 року; $2,2 млрд відносяться до питання спірної ціни на газ в четвертому кварталі 2013 року і другому - 2014 року. Вимоги російської компанії по транзитному контракту складають загалом $6 млн і стосуються 5 млн куб. м. балансуючого газу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.